Praėjusią savaitę skelbimų portale skelbiu.lt verslininkas patalpino pasiūlymą apie 3 tūkst. kvadratinių metrų 1988 metų statybos daugiabutį Naujosios Akmenės Ramučių gatvėje.

„Pigiai parduočiau ar išnuomočiau 40 butų, 3 tūkst. kv. m, penkių aukštų blokinį daugiabutį. Butai gali būti tinkami dėl vizų gavimo į Lietuvą ir visą Europos Sąjungą“, – rašoma skelbime.

Kam reikia gyvenamosios vietos

Kaip nurodoma Migracijos departamento tinklapyje, dokumentą apie gyvenamąją vietą turi pateikti trečiųjų šalių piliečiai, norintys gauti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Leidimas laikinai gyventi nuo nacionalinės daugkartinės vizos skiriasi tuo, kad suteikia teisę Lietuvoje būti ilgiau nei metus.

Vizai dokumento apie gyvenamąją vietą nereikia, užtenka įrodymo apie pakankamą pragyvenimo lėšų kiekį. Tuo metu norint Šengeno erdvėje esančioje Lietuvoje dirbti ir gyventi ilgiau nei metus, reikia įrodyti, kad darbuotojas turės gyvenamąją vietą.

Norėdamas gauti dokumentą, patvirtinantį, kad jis turi gyvenamąją patalpą, užsienietis turi pateikti įrodymus apie tai, jog jam ją kas nors suteiks arba išnuomos. Migracijos departamentas taip pat pabrėžia, kad patalpa turi būti tinkama gyvenimui.

Reikia remonto

Savo skelbimo tekstą apie vizas S. Maskaliūnas komentavo taip: „Jei kas nors sutvarkytų, tai galima būtų apgyvendinti ir žmones. Aišku, pirmiausia, reikia langus ir duris sudėti, komunikacijas sutvarkyti, padaryti remontus“.

Nekilnojamuoju turtu (NT) užsiimantis verslininkas pasakojo, kad visą daugiabutį įsigijo ne iškart.

„Mes daug metų supirkinėjome po vieną butą, po vieną butą, kol supirkome visą. Pradėjome 2008 metais“, – sakė jis.

Pašnekovas prisiminė, jog tuo metu butų kainos buvo kur kas didesnės.

„Tada vieno kambario butas Naujojoje Akmenėje kainavo 20–25 tūkst. litų (5,8–7,3 tūkst. eurų). Tai buvo pakilimo laikais, o dabar kainos yra pasikeitę ir viskas nukritę“, – sakė S. Maskaliūnas.

Dabar jis daugiabučio patalpas siūlo nuomotis už 1 litą (0,29 euro) už 1 kv. metrą. Viso objekto pardavimo kainos verslininkas nenurodė, tačiau tvirtino, jog svarstys visus pasiūlymus.

„Nesakyčiau, kad čia buvo nesėkminga investicija. Tada buvo mokėta, palyginus, pigiai. Nupirkome labai pigiai 2 ir 3 kambarių butus, jie dar su tokiais prieškambariais. Realiai, labai pigiai“, – pasakojo verslininkas.

Tiktų ir verslo vystymui

S. Maskaliūno parduodamas daugiabutis yra Naujosios Akmenės pakraštyje, aplink yra ir kitų, gyvenamų daugiabučių.

NT skelbime rašoma, kad name yra visos miesto komunikacijos, asfaltuotas privažiavimas ir asfaltuota aikštelė, kiemas, name yra rūsys

„Virš 5 aukšto yra beveik 2 metrų aukščio patalpa iki stogo konstrukcijų, stogo konstrukcija gera, vandens nepraleidžia“, – dėstoma pasiūlyme.

S. Maskaliūnas sakė, kad namas gali būti tinkamas ir verslo vystymui.

„Naujojoje Akmenėje yra labai pigios darbo jėgos, – teigė jis. – Jei Vilniuje darbuotojui reikia 1 tūkst. eurų, tai čia 300 eurų pasiūlytum ir žmonės ateitų.“

Paklaustas, kokį verslą būtų galima vykdyti Naujojoje Akmenėje, pašnekovas pateikė senelių globos namų pavyzdį.

„Už kelių šimtų metrų yra ligoninė“, – argumentavo jis.

S. Maskaliūno teigimu, daugiabutyje taip pat būtų galima ką nors auginti ar įrengti dirbtuves.

Ne vienintelis atvejis

„Ober-Haus“ vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis sakė, kad Naujoji Akmenė yra vienas tų miestų, kur NT kainos yra žemiausios.

„Rinka ten yra mažai likvidi. Tai toks pasiūlymas, manau, ganėtinai logiškas kainos atžvilgiu, kai nėra potencialių pirkėjų ir nuomininkų“, – komentavo jis.

S. Vagonis prisiminė, kad pernai Visagine buvo parduodamas visas daugiabutis už 1 tūkst. eurų.

„Po to jį kažkas nusipirko už 10 tūkst. eurų. Tai pavyzdys Naujojoje Akmenėje – ne vienintelis ir ne fenomenalus atvejis“, – pridūrė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)