Taip pat VMI analitikai tiksliai identifikavo, kad konkretūs keturi tūkstančiai gyventojų, nuomojančių būstą galėjo nuslėpti apie milijoną eurų gyventojų pajamų mokesčio, apie tai kalbėta antradienį VMI surengtoje diskusijoje apie skirtingų kartų požiūrį į mokesčius.

Kaip rašo vz.lt, dr. Vytenis Zaskevičius, VMI Atrankos ir paramos auditui departamento Analitikos modeliavimo skyriaus vedėjas, pažymi, jog centras kartu su Kauno technologijų universitetu (KTU) išanalizavo tinklapyje www.skelbiu.lt pateiktus būsto skelbimus, susiejo šią informaciją su skelbimuose nurodytais telefonų numeriais ir pateiktomis gyventojų pajamų mokesčio deklaracijomis.

„Paaiškėjo, kad apie 4.000 mokesčių mokėtojų nedeklaravo nuomos pajamų ir nesumokėjo apie 17 mln. Eur mokesčių“, – pažymi V. Zaskevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (211)