Startą plėtrai davė „Radisson Blu Hotel Lietuva“ statybos.

Konstitucijos prospekte naujo viešbučio pastato, kuris bus sujungtas su jau esamu viešbučio pastatu, statybos jau pradėtos. Planuojama, kad jis bus atviras jau po vienerių metų – 2018 m. gegužę.

Šalia esamo viešbučio pastato iškils naujasis 8 aukštų kompleksas, kuriame įsikurs prekybos įmonės, bus įrengti 165 nauji viešbučio numeriai, dviaukštė požeminė automobilių aikštelė. Pirmame aukšte įsikurs komercinės patalpos, atsidarys parduotuvės, restoranai.

Naujas aštuonių aukštų pastatas bendrą viešbučio patalpų plotą išplės iki 39,5 tūkst. kvadratinių metrų.
Naujo viešbučio "Radisson Blu Hotel Lietuva" pristatymas

Iš vieno „Radisson Blu“ viešbučio pastato į kitą svečiai galės patekti jungiančia galerija.

Bendra statybos darbų vertė siekia 15,7 mln. eurų.

R. Šimašius, viešbučių tinklą „Radisson Blu“ valdančios grupės „Carlson Rezidor Hotel Group“ viceprezidentas David Jenkins, Norvegijos nekilnojamo turto vystytojų bendrovė „Linstow AS“ vadovas Per Mortensen, bendrovės „Merko statyba“ generalinis direktorius Saulius Putrimas įkasė kapsulę po naujo viešbučio pamatais.

„Norime diversifikuoti savo investicijas. Pagrindinė zona bus skirta svečių kambariams, tačiau šioje vietoje labai didelė paklausa ir biuro erdvėms“, – sakė Davidas Jenkinsas.

Jis atkreipė dėmesį, kad vienoje vietoje bus sutelkti net trys viešbučiai, dar vienas planuojamas statyti kaip D. Libeskindo projekto dalis – t. y. „Radisson RED“ viešbutis, tačiau D. Jenkinsas pabrėžė, kad viešbučiai nekonkuruos, tai kitas prekių ženklas, labiau nukreiptas į kitą auditoriją – jaunimo segmentą. Jis taip pat pasidalino, kad planuojama ir „Park Inn“ Vilniuje plėtra.

R. Šimašius patvirtino, kad Vilnius taps didele statybų aikštele. Vien Konstitucijos prospektas keisis iš esmės.

„Plėtra didelė, didėja keliaujančių verslo reikalais, tai jos reikia, kad miestas būtų gyvybingas, lūkesčiai pasiteisintų. Pavyzdžiui, senieji rūmai (turima omenyje Sporto rūmus – DELFI), dabar yra pauzė, tačiau reikia padaryti, kad būtų sugrįžta prie konferencijų centro įrengimo“, – sakė jis ir atskleidė, kad yra planų dėl viešbučio prie Lukiškių aikštės, apskritai Vilniuje padaugės skirtingos tematikos viešbučių. Vien Rinktinės g. turi būti statomi trys viešbučiai.

Iš viso paskelbta daugiau nei 10 naujų viešbučių projektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)