Čia jau pluša statybininkai, pastatui gyvybė „įpučiama“ pagal žinomo architekto Gintauto Natkevičius projektą. Baigus darbus, statinys pasikeis neatpažįstamai - Kauno veidą darkęs vaiduoklis taps moderniu, urbanistinio stiliaus kompleksu iš stiklo, betono ir aliuminio konstrukcijų.

Skaičiuojama, kad į komercinių bei gyvenamųjų loftų komplekso „Haus 38“ statybas bus investuota daugiau nei 4 mln. eurų. Nuo miesto širdies - Rotušės - statinys nutolęs vos per 3 kilometrus.

Dar 1984 metais Varnių gatvėje buvo pastatytas keturių aukštų pastatas. Tuomet statybos įstrigo, projektas taip ir liko neužbaigtas. 2008-aisiais pastatas paaukštintas kone dukart - iki 7 aukštų. Jau tuomet pastato koncepcija buvo neeilinė, nors pastatas yra 7 aukštų, jo aukštis siekia daugiau nei 30 metrų. Deja, užgriuvusi ekonominė krizė darbus sustabdė.

„Be jokios abejonės, prieš milijonines investicijas pastato konstrukcijas kruopščiai patikrino kvalifikuoti ekspertai. Jie nustatė, kad jokių struktūrinių pažeidimų nėra. Konstrukcijos itin tvirtos ir atitinka visus griežčiausius reikalavimus“, - teigia NT marketingo bendrovės „011“ atstovas Mantas Jaruševičius. Ši NT bendrovė bus atsakinga už būstų pardavimą.

Pasak pastato ekspertizę atlikusios bendrovės „Įrąža“ vadovo Jurgio Ražaičio, galingos gelžbetoninės konstrukcijos puikiai išsilaikiusios.

„Perdangos buvo skirtos mažiausiai 1,5 tonos į kvadratinį metrą naudingai apkrovai, o tarkime, biurų pastate naudinga apkrova yra 200 kg. Pastatas pastatytas iš gamyklinių konstrukcijų, kurių kokybė buvo griežtai kontroliuojama laboratorijose. Beje, tirdami pastatą, mes dar kartą patikrinome betono stiprumą“, - sakė J. Ražaitis.

Prieš tris dešimtmečius planuota, kad Varnių gatvės 38-uoju numeriu pažymėtas pastatas tarnaus kaip administracinės patalpos.

Tuometiniai sprendimai statyti itin aukštas lubas (nuo grindų - puspenkto metro) puikiai pasitarnaus naujiesiems šeimininkams. Po rekonstrukcijos statinyje bus įrengta per 70 moderniai išplanuotų loftų. Pirmajame aukšte ir dalyje antrojo numatytos komercinės patalpos.

Čia galės įsikurti restoranas, novatoriški paslaugų ir prekybos salonai. Kituose aukštuose bus įrengtos studijos, kurių plotas sieks nuo 63 iki 132 kv. m.

Planuojama, kad naujakuriai moderniausiame Kaune loftų pastate galės pradėti kurtis po metų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)