Vilniaus miesto taryba antradienį svarstys rezoliuciją dėl „Žalgirio“ stadiono, kurioje nurodoma, kad sostinės valdžiai keičiant miesto bendrąjį planą minėtoje teritorijoje atsisakys numatyto prioritetinio sporto ir pramogų objekto – nacionalinio „Žalgirio“ futbolo stadiono su daugiafunkciu kultūros ir pramogų centru.

Bendrajame plane šiame sklype ketinama numatyti plėtrą atsisakant bet kokių privalomų reikalavimų ten numatyti futbolui pritaikytą stadioną.

Šis bendrojo plano pakeitimas yra viena iš susitarimo tarp bendrovės „Hanner“, miesto valdžios ir valstybinę žemę administruojančios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) dalis.

Vasario pabaigoje NŽT pranešė, kad vykdydama prokurorų nurodymą, pranešė bendrovei „Hanner“ apie ketinimą nutraukti valstybinės žemės sklypo nuomos sutartį. Prokurorų teigimu, sklypai buvo išnuomoti ne aukcione, todėl ši žemė gali būti naudojama tik pagal įteisintą jos paskirtį – stadiono veiklai.

Kovo pradžioje NŽT ir bendrovė sutarė, kad bus keičiamas buvusio „Žalgirio“ stadiono Vilniuje detalusis planas ir jame bus numatyta erdvė stadionui, todėl sklypo nuomos sutartis nebus nutraukiama. Tuomet A.Avulis teigė stadiono šioje teritorijoje statyti neketinantis, nes tikisi, kad miesto valdžia pakeis bendrąjį planą, kuriame jau nebus reikalavimo statyti stadioną.

Šiuo metu „Hanner“ 8 ha teritorijoje stato 20 mln. eurų vertės „Marriott“ viešbutį, balandžio pradžioje pradėjo 25 mln. eurų vertės verslo centro statybas, vėliau ketinama pradėti statyti ir daugiabučius. Iš viso į šios teritorijos plėtrą, kur numatyta viešbučio, verslo centrų bei gyvenamųjų namų statyba, planuojama investuoti daugiau nei 200 mln. eurų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)