Valdantieji „Vieningo Kauno“ atstovai kritikuoja buvusius miesto vadovus sakydami, kad vykdant rekonstrukciją pagal ligšiolinius planus darbai būtų užtrukę apie 12 metų.

„Nors mūsų netenkino sutartyje numatyti darbų atlikimo terminai, tačiau sutarties nutraukti negalėjome. Taip pat nelogiški siūlymai projekte buvo įgyvendinti automobilių eismą alėjoje, „konkę“ ir panašiai. Mums organizuojant likusios alėjos dalies rekonstrukciją „išsigaudėme“ klaidas ir esame pasiruošę viską įgyvendinti daug greičiau“, – pranešime teigia Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Mero vadovaujamas „Vieningas Kaunas“ nurodo, kad per dvejus su puse metų metus buvo sutvarkyta alėjos atkarpa nuo Soboro iki A. Mickevičiaus gatvės – atnaujintas grindinys, pakeisti suoliukai, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės. Pasak mero, per tokį pat laiką tikimasi sutvarkyti likusią alėjos dalį.

„Užsibrėžėme tikslą likusią Laisvės alėjos rekonstrukciją įgyvendinti per tokį patį terminą, kaip buvo atliktas pirmasis etapas prie Soboro. Todėl techniniame projekte iš karto numatėme konkrečius reikalavimus rangovams, jog tam tikra alėjos dalis atvira ir be dangos negalės būti ilgiau nei 8 mėn. Tai garantuos, jog visas projektas neišsiplės laike, o judėjimas alėja bus ribojamas tik tam tikruose etapuose ir tam tikram laikui, bet ne visur iš karto“, – sako V.Matjošaitis.

Neatmetama, kad siekiant sumažinti nepatogumus gyventojams, vykdant darbus senasis grindinys kai kuriose vietose gali būti laikinai vėl paklotas.

Pranešime taip pat teigiama, kad rekonstrukcijos projekte sumažintas numatytų šulinių skaičius, parinkta esą patvaresnė medžiaga lietaus surinkimo latakams, bus įrengtas 100 kW elektros įvadas, reikalingas miesto šventėms. Tuo metu nuotekų ir vandentiekio sistemos rekonstrukcija perduota įgyvendinti „Kauno vandenims“, tam tikimasi panaudoti Europos Sąjungos (ES) lėšas.

„Tai reiškia, jog Laisvės alėjos rekonstrukcijos projektas ne tik bus įgyvendintas daug greičiau, bet ir už mažesnę pinigų sumą nei buvo planuota“, – svarsto frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)