Šių metų viduryje į „Vilniaus vartus" persikels sostinėje veikiančios „INVL Technology" įmonės „Etronika", „FINtime", BAIP, NRD CS, NRD ir „Acena", o 2018 m. pradžioje - ir „Algoritmų sistemos" bei „Profectus Novus".

„Ateinantys keleri metai „INVL Technology" bendrovėms bus aktyvaus augimo laikotarpis, tad darbas šalia leis efektyviau įgyvendinti kompleksinius projektus, suteikiant klientams papildomą vertę ir galimybę vienoje vietoje bendrauti su keliais projekto partneriais", - sakė bendrovės „INVL Asset Management" UTIB „INVL Technology" vadovaujantis partneris Kazimieras Tonkūnas. Jo teigimu, vienas iš „INVL Technology" išskirtinumų yra gebėjimas sujungiant turimą patirtį ir kompetencijas įgyvendinti didelio masto inovatyvius projektus.

Papildomos vertės „INVL Technology" įmonėms suteiks ir tai, kad „Vilniaus vartuose" vienoje vietoje įsikurs BAIP 24x7 sistemų stebėjimo centras ir užduočių valdymo centras, koordinuojantis aptarnavimą devyniose šalyse, NRD CS reagavimo į kibernetinės saugos incidentus komanda NRD CIRT.

Be to, klientams bus patogu vienoje vietoje aptarti įgyvendinamus projektus, čia vyks susitikimai ir pristatymai, konferencijos bei kūrybinės dirbtuvės.

Moderniai įrengtose patalpose „Vilniaus vartuose" „INVL Technology" įmonėms bus įrengta iki 250 darbo vietų, taip pat numatytos galimybės plėsti darbo vietų skaičių iki 300. Naujosios patalpos „INVL Technology" Vilniuje veikiančioms įmonėms pasirinktos po konkurso.

„Džiaugiamės, kad pabaigus šį nuomos etapą, bendrovei priklausanti „Vilniaus vartų" komplekso dalis taps savotišku sostinės „fintech" ir „hi-tech" centru, kur po vienu stogu susitelks inovatyviausios bendrovės ir beveik pusė tūkstančio aukščiausios kvalifikacijos darbuotojų.

Patalpų lokacija lemia, kad verslo centrą yra patogu pasiekti iš įvairių miesto vietų sostinės centre ir pėsčiomis, viešuoju transportu bei dviračiu ar naudojantis pavėžėjimo paslauga, taip palaipsniui atsisakant automobilio. Tikime, kad tokia atsakinga ir ekologiška gyvensena sostinėje artimiausiu metu taps kasdienybe, kaip kad yra Amsterdame, Kopenhagoje ar Osle", - sakė „INVL Baltic Real Estate" investicijų valdytojas Egidijus Damulis.

Skaičiuojama, kad į „Vilniaus vartus" šių metų pradžioje įsikėlus „Swedbank" nefinansinių paslaugų filialo departamentui, taip pat 2018 m. pradžioje įsikėlus dar aštuonioms įmonėms, „INVL Baltic Real Estate" priklausančių patalpų „Vilniaus vartuose" užimtumas sieks beveik 80 proc. Čia nuo 2016 m. vidurio veikia inovacijų bei IT startuolių erdvė „Rise Vilnius".

„INVL Baltic Real Estate" valdo 52 mln. eurų vertės 58 tūkst. kv. m ploto nekilnojamąjį turtą strategiškai patraukliose lokacijose Vilniuje ir Rygoje: biurų ir komercines patalpas sostinės „Vilniaus vartų" komplekse, verslo centrą „IBC" šalia Konstitucijos prospekto bei biurų pastatus Senamiestyje Vilniaus gatvėje, Šiaurės miestelyje, biurų ir sandėlių patalpas Kirtimuose, taip pat „Dommo business park" gamybos, sandėliavimo ir biuro patalpų kompleksą šalia Rygos aplinkkelio. Nuo 2016 m. gruodžio 22 dienos „INVL Baltic Real Estate" veikia kaip uždaro tipo investicinė bendrovė (UTIB).