Vasario 1-ąją viename iš „Eika“ plėtojamų projektų – Tuskulėnų gatvėje kylančioje gyvenvietėje „Namų pynės“ – buvo pristatytos naujos paslaugos EIKA VR galimybės.

„Šiuolaikinio nekilnojamojo turto pirkėjo poreikiai kinta – jis nori greitai gauti informaciją, išbandyti kuo daugiau įvairių variantų, kruopščiai tikrinti, smalsiai patirti. Virtualios realybės panaudojimas gali pagreitinti pirkėjo pasirinkimą – prieš įsigydamas jis pasitikrins, ar taip įsivaizduoja būsimus namus. Neabejoju, kad nuo šiol pirkėjų sprendimai taps objektyvesni“, – pranešime spaudai sako „Eikos“ valdybos pirmininkas Robertas Dargis.

Pasak pranešimo, asmuo, užsidėjęs specialius akinius ir patekęs į virtualią erdvę, gali pasivaikščioti po itin tikroviškai sukurtus virtualius butų modelius, pajusti patalpų dydį, keisti interjero detales, sienoms bei grindims parinkti norimas spalvas. Unikalu tai, kad galima apžiūrėti butą dar nepradėtame statyti daugiabutyje.

EIKA VR jau keletą mėnesių kuria virtualios realybės kūrėjų „id3D“ komanda, kuriai vadovauja Vilius Juknevičius. Iki šiol Kinijoje ir Švedijoje gyvenęs architektas dėl šio projekto neribotam laikotarpiui grįžo į Lietuvą.

„Globalus verslas tik pradeda ieškoti VR pritaikymo būdų. Potencialas yra didžiulis, bet dėmesys dažniausiai sutelktas į pramoginį turinį. Sisteminis VR pritaikymas praktiniais tikslais yra nelengvas iššūkis, bet tuomet atsiveria visiškai naujos galimybės”, – pranešime spaudai teigia V. Juknevičius.

Numatoma, kad kiekvienam naujam projektui bus sukurti virtualūs butų modeliai.
Pasak pranešime, 1992 m. įkurta bendrovė „Eika“ yra viena didžiausių nekilnojamojo turto plėtros ir statybos įmonių grupių Lietuvoje, sėkmingai plėtojanti gyvenamųjų, komercinių, visuomeninių ir kitos paskirties pastatų projektus, kurianti naują gyvenimo ir darbo kokybę.

Įmonė jau pastatė daugiau nei 3 750 butų ir 320 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)