Tai tik dalis Alytaus aerodromo plėtros vizijoje, kurią parengė Alytaus miesto mero Vytauto Grigaravičiaus potvarkiu sudaryta darbo grupė, numatytų pokyčių.

Nuo praėjusių metų pavasario dirbanti Alytaus aeroklubo plėtros galimybių įvertinimo darbo grupė: tarybos nariai Gintarė Rimkutė-Merčaitienė, Jurgis Krasnickas ir Sigitas Leonavičius, verslininkas Andrius Stasiukynas ir Alytaus miesto savivaldybės Investicinių projektų skyriaus vedėja Neringa Rinkevičiūtė, baigė dėlioti visus taškus, o sukurtą vizualizaciją jau pristatė ir Alytaus miesto merui. Miesto tarybos nariai su ja bus supažindinti ir galės išsakyti savo mintis bei pastebėjimus sausio 26 dieną vyksiančio tarybos posėdžio metu.

Aerodromo plėtros vizijoje numatyta iš pagrindų sutvarkyti didžiulę Alytaus aerodromo teritoriją, teikti net kelias įvairaus spektro paslaugas.

Parengtoje vizualizacijoje siūloma lėktuvų nusileidimo-pakilimo taką perkelti į kitą vietą, jo ilgis siektų 1180 metrų. Šiaurinėje aerodromo pusėje galėtų atsirasti parasparnių aikštelė, visai netoli Normandijos-Nemuno gatvės – viešbučio ir poilsio paslaugų pastatas su 50 kambarių bei SPA centru.

Daugiau nei 100 hektarų aerodromo teritorijoje, kaip numatyta vizualizacijoje, galėtų būti ne tik su aviacija susijusios paslaugos. Darbo grupė mato galimybę čia įrengti kartingų trasą, trasą automobilių sporto mėgėjams, taip pat, netoli Nemuno upės, pietinėje aerodromo pusėje, atvirą vandens pramogų ir sporto kompleksą, kuriame galėtų vykti baidarių slalomas, kanjonų raftingas.

Ir tai toli gražu ne visi pakeitimai, kuriuos siūloma įgyvendinti Pirmajame Alytuje įsikūrusiame aerodrome. Visi projektiniai pasiūlymai ir vizualizacija bus pristatyta tarybos posėdžio metu.

Šiuo metu Alytaus aerodromas veikia, tačiau didžiulė teritorija yra išnaudojama neefektyviai.

Apie senojo Alytaus aerodromo rekonstrukciją kalbama jau ne pirmą kartą, tą siūlė daryti ir ankstesni miesto politikai, tačiau ryžtingų veiksmų taip ir nebuvo imtasi.