Anot bendrovės bankroto administratoriaus Stasio Poškaus, procedūra pradėta dar praėjusią savaitę, o tokiam siūlymui pritarė visi didieji bendrovės kreditoriai.

„Taip, galiu patvirtinti, kad įmonei yra iškelta bankroto byla. Sprendimas susijęs su siekiu apsaugoti kreditorių investicijas nuo tolimesnių nuostolių. Jokių kitų priežasčių nėra ir nelabai galėtų būti“, – pranešime spaudai sako rūmus valdančios bendrovės „VIPC Vilnius“ direktorius Darijus Vilčinskas.

Jo teigimu, artimiausiu metu bendrovės administratorius, gavęs ir patikrinęs visų kreditorių reikalavimus bei įmonės sandorius, turėtų sušaukti kreditorių susirinkimą, kuriame ir paaiškės tolesnis įmonės likimas.

„Kokie bus tolimesni veiksmai priklausys ne tik nuo kreditorių, bet ir – kaip bebūtų keista – nuo Vilniaus politikų valios. Per dešimt metų bendrovei taip ir nepavyko gauti pastato sutvarkymui bei pritaikymui šiuolaikiniams poreikiams būtinų leidimų. Maža to, ji buvo įvelta į nesąžiningas derybas su miesto valdžia“, – teigia D. Vilčinskas.

Bankroto administratoriaus S. Poškaus teigimu, kreditorių susirinkimas planuojamas sausio pabaigoje arba vasario viduryje, tad kol kas sunku prognozuoti, kokie bus tolesni veiksmai, nulemsiantys bendrovės likimą.

„Šiuo metu tik pradedame įmonės situacijos vertinimą. Vyksta susipažinimo su turima informacija procedūros“, – sako bendrovės bankroto administratorius.

Ant Tauro kalno stovintys „Profsąjungų rūmai“ statyti 1956 metais. Juos įsigiję investuotojai kartu su sostinės savivaldybe ir Lietuvos architektų sąjunga dar 2008 metais paskelbė tarptautinio lygio architektūros konkursą dėl rūmų pritaikymo šiuolaikiniams poreikiams. Jo metu buvo išrinktas geriausias projektas, pagal kurį rūmai ir turėjo būti tvarkomi.

Pasak pranešimo, vis dėlto sostinės valdžia taip ir neišdavė būtinų leidimų rūmų tvarkymui, delsė suteikti ir kitus dokumentus, būtinus pastato tvarkymui. Dar vėliau „Profsąjungų rūmus“ ji bandė iškeisti į kitą nekilnojamą turtą, tačiau to taip ir nepadarė.

Advokatų kontoros TRINITI partnerio, advokato Deivio Valiulio teigimu, tokio pobūdžio savivaldybės veiksmai gali sulaukti ir atitinkamo teisinio įvertinimo. Jeigu būtų nustatytas savivaldybės veiksmų neteisėtumas, bendrovė galėtų pareikalauti žalos, atsiradusios dėl tokių valdininkų neteisėtų veiksmų kaip nesąžiningos derybos ar planavimo procesų vilkinimas, atlyginimo.

„Jeigu paaiškėtų, kad privačios nuosavybės savininkui buvo neteisėtai apribotos teisės naudotis savo turtu ar kitaip jam kenkiama, jis galėtų reikalauti žalos atlyginimo iš atsakingų savivaldybės pareigūnų ir pačios savivaldybės“, – pranešime sako advokatas Deivis Valiulis.

Registrų centro duomenimis, ant Tauro kalno esančių „Profsąjungų rūmų“ vertė siekia 11 mln. Eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)