Nekilnojamojo turto pardavėjai – bendrovės „Trajan Luxemburg“ ir „Trajan Luxemburg II“, kurios priklauso airių verslininkams Johnui Magnieriui ir Johnui Patrickui McManusui. Fondo įsigyto nekilnojamojo turto plotas sudaro 26,8 tūkst. kv. m, 80 proc. jo sudaro biurai, 20 proc. – prekybos patalpos.

Didžiausias pasaulyje nacionalinės gerovės fondas įgijo galimybę investuoti į nekilnojamąjį turtą dar 2010 metais, ir dabar nekilnojamasis turtas sudaro 3,4 proc. fondo aktyvų, bet artimiausiais metais planuojama šį rodiklį padidinti bent jau iki 5 procentų.

Norvegijos valstybinis pensijų fondas (kitaip vadinamas Naftos fondu) yra didžiausias nacionalinės gerovės fondas pasaulyje, kurio aktyvų vertė siekia 7,5 trln. Norvegijos kronų (867 mlrd. JAV dolerių pagal dabartinį kursą). Jis valdo 9000 pasaulio bendrovių dalį.

Didžiausią dalį iš fondo įsigytų akcijų sudaro „Nestle SA“ ir „Apple Inc.“ akcijos, fondas taip pat valdo JAV, Vokietijos ir Japonijos valstybinių vertybinių popierių.

Naftos ir dujų sektorius Norvegijoje yra svarbiausias šalies ekonomikoje, šis sektorius sukuria ketvirtadalį Norvegijos BVP.

Pernai dėl sumažėjusių naftos kainų pajamos iš energijos išteklių eksporto smuko 27 proc., lyginant su 2014-aisiais – nuo 62 iki 45 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)