Kauno savivaldybė šiais metais skyrė 400 tūkst. eurų fasadų atnaujinimo programai. Savivaldybė padengė iki pusės fasado atnaujinimo išlaidų. Tai pirmiausia matyti Laisvės alėjos atkarpoje tarp Soboro ir A. Mickevičiaus gatvės. Šiuo metu šioje atkarpoje vyksta Laisvės alėjos grindinio atnaujinimo darbai. Tuo pačiu atnaujinti ir praktiškai visų namų fasadai.

„Tai toks pat paprastas dalykas, kaip sutvarkyti gatves. Pritaikėme labai paprastą „meduolio ir botago“ principą. Jeigu tvarkaisi – mes padedame. Jei nesitvarkai – mes imame botagą. Buvo įvairių niuansų, bet mes pasakėme, kad gausite tiek ir tiek. Ir visi susitvarkė. Pasakėme visiems žmonėms: negudraukite – skiriame tiek. Norite imkite, norite – ne. Mes tada bausime ir paimsime iš jūsų pinigus“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Tiesa, botago išsitraukti merui dar neprireikė.

„Aš manau kauniečiai visada žiūri, kaip gyvena kaimynas, ką jis įdomaus pasidarė, ar jis susitvarkęs kiemą. Tada ir patys pasitempia. Kaip nekeista, miestui tai nebuvo didelė suma, bet rezultatą matome visi. Bent jau centre tikrai sieksime, kad viskas būtų sutvarkyta“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Meras sako, kad kitais metais savivaldybė parama bus kur kas didesnė.

„Manome, kad minimum skaičių padvigubinsime – iš 400 tūkst. darysime 800 tūkst. arba milijoną. Čia jau taryba nuspręs. Norime, kad greičiau pajudėtų traukinys ir tai suveikė. Žmonėms lengviau pakelti naštą ir miestas gražesnis“, – kalbėjo V. Matijošaitis.

Skaičiuojama, kad Kaune iš viso yra apie 1200 nekilnojamų kultūros paveldo objektų.

„Tai yra didžiulis išteklius ir turtas. Kartu tai iššūkis patiems savininkams. Visi supranta, kad kaip ir turėti klasikinį automobilį yra prestižas, tačiau kartu ir išlaidos“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės administracijos Kultūros paveldo skyriaus vedėjas Saulius Rimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)