"Šiemet vasarį Savivaldybė išdavė leidimą Donelaičio aikštėje 5A esančio garažo kapitaliniam remontui. Buvo numatyta kirsti angas pastato kapitalinėse sienose, demontuoti lengvo tipo pertvaras, sustiprinti esamas susidėvėjusias konstrukcijas", - aiškino Klaipėdos savivaldybės administracijos Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė.

Jos duomenimis, lapkričio 14 d. sklypą prieš keletą metų su statiniais įsigijusi bendrovė "Nidos turtas" į Savivaldybę kreipėsi dar kartą ir paprašė leisti atitverti teritoriją saugumo zonai suformuoti.

"Kai yra išduotas statybą leidžiantis dokumentas, statybos priežiūrą atlieka Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija. Jie ir tikrina, ar darbai atliekami pagal projektą", - sakė valdininkė.

Sužinoti, ar Statybos inspekcijos specialistai tikrino šį objektą, vakar nepavyko - inspekcijos Klaipėdos skyriaus Statybos valstybinės priežiūros poskyrio vedėja Dainora Bernotavičienė atostogauja, o ją pavaduojanti specialistė Loreta Sutkuvienė sakė neturinti informacijos apie šį objektą. Visgi ji žadėjo pasiaiškinti ir perskambinti, bet iki darbo pabaigos nesulaukėme jokios žinios.

R. Liudžiuvienės duomenimis, dabartinės statybvietės vietoje buvo trys garažai, kurie anksčiau priklausė Klaipėdos universitetui.

Bendrovės "Nidos turtas" direktorius Robertas Zeidleris tikino, jog pradėjus rekonstrukcijos darbus vizijos pasikeitė, tad apie garažą toje vietoje nebegalvojama.

"Žinote, kaip būna su tais žmonių planais. Buvo galvojama rekonstruoti ir palikti garažus. Bet šiuo metu vizija pasikeitė. Galvojame didinti tūrius ir įrengti daugiau patalpų. Aukštingumas leidžia ten pastatyti ir dviejų aukštų su mansarda pastatą. Ten galėtų būti ir visuomeninės paskirties patalpos, ir butai. Tad reikės vėl iš naujo projektuoti ir gauti reikiamus dokumentus", - dėstė R. Zeidleris.

Pasak jo, prasidėjusios statybos bus užkonservuotos iki pavasario. Iki to laiko tikimasi susitvarkyti visus reikiamus popierius.

"Jei dar statybos nėra sustabdytos, tai bus padaryta artimiausiu metu", - sakė R. Zeidleris.

Visuomeninės paskirties sklypą, kuriame ir stovi garažai, pasak "Nidos turto" vadovo, bendrovė įsigijo prieš keletą metų, tuo pat metu, kai iš Turto banko pirko K. Donelaičio aikštėje 4A esantį sklypą su jame esančiu pastatu. Į Kultūros vertybių registrą įtrauktas anksčiau Klaipėdos universitetui priklausęs pastatas buvo rekonstruotas. Pasak R. Zeidlerio, jame įrengti aštuoni butai.