Paskutinį kartą senasis stoties pastatas buvo remontuotas kone prieš aštuonis dešimtmečius. Skaičiuojama, kad šiuo metu baigta apie 80 procentai darbų – liko tik apdailos darbai.

Prieš metus statybų startas buvo duotas didžiulėje duobėje. Dabar čia jau įrengtas 200 vietų požeminis parkingas. Atidarius naująją stotį čia kurį laiką bus galima laikyti automobilį nemokamai. Manoma, kad nemokamas sparkingas truks 1-1,5 val., tačiau konkretus laikas kol kas nepatvirtintas.

Šiuo metu jau pastatytas 13 tūkst. kvadratinių metrų ploto, 9 mln. eurų vertės pastatas, kuriame bus įrengta laukimo salė, bilietų kasos, informacijos punktas ir visos su stotimi susijusios funkcijos, bet taip pat bus palikta ir erdvė prekybai.

Čia įsikurs ir nemokama bilblioteka – keliautojai galės pasiimti knygą Kaune ir palikti ją toje stotyje, į kurią keliauja.

Didžiausią dalį prekybos pasažo užims prekybos centras „Rimi“. „Kautra“ su šia įmone sudariusi 25-erių metų sutartį. Taip pat gretimai įsikurs mažesnės suvenyrų ar drabužių parduotuvėlės.

Ties Bažnyčios ir Girstupio gatvių sankryža baigiama įrengti žiedinė sankryža – pro šią sankryžą į Vytauto prospektą įvažiuos autobusai.

Naujojoje stotyje bus įrengtas 21 peronas, vietoje anksčiau buvusiu 26. Ties peronais įrenti specialūs davikliai, kurių dėka ekranuose bus matyti informacija, kur stovi autobusai. Keleiviai bus išleidžiami atvykimo perone, kuriame vienu metu keleivius išleisti galės 6 autobusai.

Skaičiuojama, kad kasdien Kauno autobusų stotyje apsilanko apie 10 tūkst. žmonių. Tai yra du kartus daugiau, nei Vilniuje.

„Į Vilnių žmonės atvažiuoja ir pasilieka, o Kaunas yra tranzitinis miestas, todėl čia žmonių yra dvigubai. Vilniuje srautai kur kas mažesni – apie 500 autobusų per dieną, o čia bus 700 autobusų. Pagal srautą tai didžiausia stotis Lietuvoje“, - teigė „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Iki stoties atidarymo planuojama baigti ir pagrindinius remonto darbus aplinkinėse gatvėse.

Kol rekonstrukcija bus baigta, laikinai autobusų stotis persikėlė prie prekybos centro „Akropolis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (183)