Į verslą įtraukė konsulas

Šiuo metu jis vadovauja Šveicarijoje įsikūrusiai bendrovei „Agus Real Estate“. Ji ir dar viena bendrovė yra projekto „Nida Marina“ vystytojai.

2006 metais apleistus buvusio žuvininkystės ūkio pastatus, esančius Nidos centre, ant marių kranto, įsigijo verslininkas Gintautas Bertašius. Jis yra Lietuvos garbės konsulas Šveicarijos Tičino kantone, investicijų pritraukimo bei valdymo bendrovės „Agus Group“ direktorius.

„Su Gintautu esame pažįstame apie dešimt metų. Kai dar žaidžiau futbolą, ėmiau domėtis nekilnojamojo turto verslu. Kai futbolininko karjerą baigiau, pasinėriau į šį verslą, todėl sykiu su G. Bertašiumi ir plėtojame „Marina Nida“ projektą“, – aiškino T. Danilevičius.

Tai, jog apleisti žuvininkystės ūkio pastatai gali virsti prabangiu viešbučiu, planuota jau seniai, tačiau planus pakoregavo ekonominė krizė. Kai ji baigėsi, projektą vėl imtąsi plėtoti, tačiau labai užtruko jo derinimo procedūros, kurios Neringoje yra ypač sudėtingos.

Galiausiai buvo parengti priešprojektiniai pasiūlymai, kaip turėtų atrodyti buvę žuvininkystės ūkio pastatai. Šie pasiūlymai pernai pristatyti ir visuomenei.

Apsisprendė, kai atvyko į Nidą

„Radisson Blu Hotel & SPA Nida Marina“ viešbučio vizualizacijos

Projekto vystytojai pernai pradėjo derybas ir su tarptautiniu operatoriumi „Carlson Rezidor“, valdančiu prekės ženklą „Radisson Blu“.

Derybos truko apie metus ir jos baigėsi tuo, jog buvo pasirašyta viešbučio valdymo sutartis. Taip į Nidą ateina viešbučių tinklas „Radisson Blu“, kuris valdys naujausią ir prabangiausią Neringos viešbutį.

„Tai buvo labiau ne derybos, o kompromisų paieškos. Viešbučio valdytojai negalėjo suprasti daug detalių, pavyzdžiui, kodėl toks nedidelis aukštingumas ir panašiai.

Jiems teko paaiškinti, kokia yra Nidos specifika. Galima sakyti, jog lemiamas sprendimas gimė tada, kai viešbučių valdytojai patys apsilankė Nidoje, savo akimis pamatė, koks tai kurortas, kokios jame yra perspektyvos.

Jie patys pripažįsta, jog Nidoje atsirasiantis viešbutis „Radisson Blu“ nėra visiškai atitinkantis šio prekės ženklo standartus, jis bus tarsi vyšnia ant torto. Jis bus geriausias „Radisson Blu“ viešbutis Lietuvoje“, – teigė T. Danilevičius.

Tarptautinis viešbučių tinklas „Carlson Rezidor“ nebus naujo viešbučio investuotojai, jie bus tik valdytojai. „Tačiau, žinoma, jog rengiant techninį projektą, jie taip pat galės pareikšti savo nuomonę, pastabas. Visi esame suinteresuoti, kad objektas būtų ne tik gražus, bet ir pelningas“, – teigė T. Danilevičius.

SPA centras bus po žeme

„Radisson Blu Hotel & SPA Nida Marina“ viešbučio vizualizacijos

Jis vylėsi, jog kitais metais pavyks pabaigti ir suderinti techninį projektą bei gauti statybos leidimą.

Naujasis viešbutis duris turėtų atverti 2019 metų pabaigoje arba 2020-ųjų pradžioje.

Skaičiuojama, kad investicijos į 5 žvaigždučių viešbučio kompleksą sieks apie 20 mln. eurų.

Numatoma, kad buvusio žuvininkystės ūkio Nidoje teritorijoje atsiras 5 žvaigždučių viešbutis ir gintaro bei mineralų terapijos centras. Iš viso numatomi trys viešbučio korpusai.

Pagrindiniame numatomas nedidelis konferencijų centras su trimis salėmis, restoranas, virš kurio projektuojamas atviras lauko amfiteatras, skirtas įvairioms visuomenėms šventėms, renginiams ir koncertams.

Tarp pagrindinio viešbučio korpuso ir antrojo korpuso projektuojamas komercinis pasažas, prasidedantis ties visuomeniniu Nidos centru ir vedantis marių link, atveriantis marių ir uosto vaizdus gyvenvietei.

Abiejose pasažo pusėse numatomos patalpos smulkiems prekybininkams. „Ieškojome originalių sprendimų, todėl ir suprojektavome komercinį pasažą, amfiteatrą ant restorano stogo. Taip Nidoje padaugės visuomeninių erdvių“, – aiškino naująjį viešbučio kompleksą projektuojančios bendrovės „Kančo studija“ vadovas Algimantas Kančas.

Anot jo, didžiausias iššūkis tas, kad gintaro bei mineralų terapijos centrą, baseinus reikės įrengti po žeme. „Nidoje leidžiamas pastatų aukštingumas yra 10 metrų, o tai yra du aukštai su mansarda. Todėl reikėjo ieškoti sprendimų, kaip numatomoje erdvėje sutalpinti viską, ką norima įrengti.

Automobilių stovėjimo vietas, SPA centrą įrengsime po žeme, po vandeniu. Patalpos po žeme bus 3 metrų gylyje. Daugelis Olandijos yra po žeme, po vandeniu, todėl technologijų, kai tai padaryti tikrai yra, tik tiek, kad tai brangiau kainuoja“, – kalbėjo architektas.

Virš žemės esančioje viešbučio dalyje bus įrengta apie 100 kambarių, restoranas, konferencijų salės.

„Dalį dabar toje teritorijoje stovinčių pastatų reikės nugriauti. Norime nugriauti ir tvorą, kad į marias atsivertų vaizdas. Pastato eksterjeras bus ir šiuolaikiškas, ir atitinkantis to regiono stilių. Labai galvojame ir apie interjerą. Norime, kad jame atsispindėtų Nida – būtų smėlio, vandens, kitų elementų. Esu tikras, kad tai bus pats išskirtiniausias pastatas Nidoje“, – kalbėjo A. Kančas.

T. Danilevičius antrino, jog viešbutis veiks visus metus. Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis žiniasklaidai džiaugėsi, jog Nidoje pagaliau atsiras tokio lygio viešbutis, nes tada bus išspręsta problema, kur apgyvendinti aukšto rango svečius.

Jis prisiminė, jog ne sykį svečius teko lydėti į viešbučius Klaipėdoje ar Palangoje, nes esantieji Nidoje tiesiog netiko pagal protokolą ir apsaugos reikalavimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (170)