Jį įsigijusi „Lidl Lietuva“ taip pat nežino, kada apleista teritorija atgims. Kaip nurodo bendrovė, kažkada buvusį Kelių policijos pastatą norima pripažinti kultūros paveldu, o tai palaidotų mažmeninio prekybos tinklo planus prikelti teritoriją naujam gyvenimui.

Šiuo metu Giraitės g. esantis pastatas virtęs vaiduokliu: išdaužyti langai, trupančios sienos pradeda kelti pavojų netikėtai čia užsukusiems gyventojams. Tiesa, teritorija yra aptverta, kad čia nesirinktų pašaliniai.

Šis pastatą gerai prisimena sostinės vairuotojai. Čia jie vykdavo atsiimti vairuotojų pažymėjimų ar susimokėti už kelių eismo taisyklių pažeidimus. Ilgus metus šioje vietoje buvo įsikūrusi Kelių policija, kurios darbuotojai pastatą apleido prieš dvejus metus.

Aukciono būdu iš „Turto banko“ pastatą ir daugiau nei 2 ha teritoriją įsigijusi „Lidl Lietuva“ planavo į šią vietą investuoti apie 45 mln. eurų: nugriauti pastatą, o jo vietoje pastatyti naują biurų pastatą, sutvarkyti aplink esančią teritoriją, Neries pakrantę.

Pradėjus ruoštis darbams bendrovė susidūrė su pirmuoju sunkumu – Vilniaus miesto savivaldybė neišdavė leidimo griauti pastato, o Lietuvos architektų sąjunga parodė iniciatyvą, kad pastatas būtų saugomas kaip kultūros paveldas.

Jei pastatas bus pripažintas tokiu objektu, bendrovė negalės jo griauti ir privalės išlaikyti pastato dabartinę išvaizdą.

Supratusi, kokia susiklostė situacija, „Lidl Lietuva“ išplatino laišką prezidentei, premjerui, švietimo ir ūkio ministrams apie susiklosčiusią padėtį ir informavo, kad jei įsigytame sklype bendrovė negalės vykdyti savo planų, ji patirs nuostolių, kuriuos bandys išsiieškoti iš valstybės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (738)