Radailiuose veikiančiame „Dino parke“ atsirado dar vienas traukos objektas – pirmasis Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse apverstas gyvenamasis namas.

„Dviračio neišradome, mes juo važiuojame. Tokių pastatų yra pasaulyje, Europoje, todėl nusprendėme tokį namą pastatyti ir Lietuvoje“, – teigė naujojo namo šeimininkė Vita Aušrienė.
Radailiuose iškilęs pastatas yra didžiausias Europoje apverstas gyvenamasis namas.

Jo plotas – 270 kv. m, jis skirtas šešių asmenų šeimai. Namas yra dviejų aukštų, jame įrengta ir svetainė, ir virtuvė, ir miegamasis, ir du vaikų kambariai, vonios kambarys, kuriame net veikia skalbimo mašina, ir poilsio erdvės, kuriose gausų įvairių įdomių eksponatų. Viskas – lyg ir įprasta, tik vaikščioti tenka lubomis, o visi daiktai yra aukštyn kojomis.

Pastatyti ir įrengti tokį namą kainavo apie 350 tūkst. eurų.

„Pirmiausia idėja kilo mano draugėms. Jos papasakojo, jog kažkur lankėsi tokiame name, labai patiko ir paklausė, kodėl mes to negalime padaryti. Tada su vyru nuvykome į kelis užsienyje esančius tokius namus, mums labai patiko idėja ir pradėjome žingsnius, kad ji taptų realybe“, – pasakojo V. Aušrienė.

Nuo idėjos iki apversto gyvenamojo namo atidarymo praėjo dveji metai, nes kilo sunkumų jį pastatyti.

„Kelios statybų kompanijos atsisakė užsakymo statyti šį namą, nes tai pasirodė sudėtinga užduotis. Pasirodo, jog ir suprojektuoti, ir pastatyti namą „aukštyn kojom“ nėra taip lengva, reikia perprasti tam tikrus techninius niuansus. Tačiau įveikėme visas kliūtis ir džiaugiamės, kad turime dar vieną traukos objektą“, – teigė V. Aušrienė.

Jos sutuoktinis Andrius pasakojo kitą tokio namo atsiradimo istoriją. Esą tai buvo normalus gyvenamasis namas, tačiau iš „Dino parko“ pabėgo didžiausias dinozauras Reksas. Šeimininkai jį lyg šunį pririšo saugoti namų, tačiau Reksas užuodė, jog teritorijoje vaikštinėja dinozaurė, su kuria jis labai norėjo susipažinti. Jis taip veržėsi pas „merginą“, jog apvertė namą, nes buvo prie jo pririštas, todėl dabar gyvenamasis namas ir yra apverstas.

„Rimtai kalbant, tokie apversti namai yra labai dideli traukos objektai kitose šalyse, todėl nusprendėme, kad ir lietuviai verti turėti tokią vietą, kurią būtų labai įdomu apžiūrėti“, – kalbėjo A. Aušra.

Šeštadienį vykusiame didžiausio Europoje apversto namo atidaryme dalyvavo ir būrys Lietuvoje žinomų žmonių. Pasmalsauti, kaip atrodo gyvenimas apverstame name, atvyko atlikėjas Andrius Rimiškis su šeima, „Man-go“ lyderė Rima Petrauskytė-Malašičevė, choreografas Aurelijus Liškauskas, „TV pagalbos“ reporterė Sandra Žutautienė.
Renginyje dalyvavo ir karjerą baigęs garsus krepšininkas Eurelijus Žukauskas.

Jis tapo savotišku bandomuoju triušiu. A. Aušros paprašytas, jis demonstravo kaip apverstame ame fotografuotis, kad žiūrint nuotraukas, dar kartą užplūstų malonios emocijos.

V. Aušrienė teigė, jog apverstas gyvenamasis namas tikrai nėra paskutinis traukos objektas, kuris atsiras Radailiuose, o čia jau veikia „Dino parkas“, „Radailių dvaras“. „Jei norime pritraukti kuo daugiau klientų, turime būti išradingi, reikia sugalvoti, ką nors nauja, kad žmonėms būtų įdomu pas mus atvykti. Todėl plėtra yra neišvengiama, tik dar kol kas nežinome, koks bus kitas naujas traukos objektas“, – teigė V. Aušrienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)