Pirkėjai iš mažiau stabilių regionų, tokių kaip Kinija, Rusija ar Vidurio Rytai, naujai uždirbtus pinigus investuoja į saugią ir stabilią Didžiosios Britanijos ekonomiką. Paklausa kelia būsto kainas į viršų ir jis tampa nebeprieinamas vietiniams vidurinės klasės atstovams.

Investuotojų susidomėjimas mažiau pasiturinčiais miesto rajonais taip pat naikina miesto savastį – dešimtis metų Londone gyvenusius žmones keičia užsieniečiai, kurie tuose butuose neketina gyventi. O vietinius smulkaus verslo atstovus dažnai keičia tinkliniai restoranai bei kavinės.

S. Khano tyrimas bandys išsiaiškinti, kam tiksliai priklauso nekilnojamasis turtas Londone ir už kokius pinigus jis pirktas. Meras taip pat bandys ieškoti sprendimų, kaip padėti londoniečiams įsigyti savo pirmąjį būstą.

Ekspertai teigia, kad tyrimas nieko nepakeis ir investicijos iš užsienio tik augs. Prognozuojama, kad auganti Kinijos vidurinė klasė į pasaulio nekilnojamojo turto rinką per ateinančius dešimt metų investuos apie 170 milijardų eurų.