2006 m. statytas namas yra už 13 kilometrų nuo miesto centro, uždaroje, privačių namų Laurų gyvenvietėje. Namo teritoriją sudaro 68 arų žemės sklypas, iš visų pusių apsuptas žalumos, o iš vidinio kiemo atsiveria unikalus vaizdas į Neries skardį bei tekančią upę.

Namo su šešiais kambariais, trimis drabužinėmis, šešiais vonios kambariais, atskira svečių zona, privačiais lauko teniso kortais kaina – beveik du milijonai eurų (1,99 mln. eurų).

Namas, kuriame gyveno Nerijus Numavičius, yra 575.58 kvadratinių metrų dydžio.

Nerijus Numavičius

„Prabangių namų rinka Lietuvoje gana kukli. Šios kategorijos namui būtina visuma: tinkama vieta, išbaigta architektūra, išorės ir vidaus kokybė, išspręsta infrastruktūra. Dirbant šį darbą neretai tenka susidurti su pirkėjų svarstymais, kiek gi kainavo pardavėjui pastatyti namą, ar jo prašoma suma nėra per didelė.

Tokiais atvejais tenka atkreipti dėmesį į tai, jog skaičiuojant reikia galvoti ne tik apie namo statybos išlaidas, bet ir apie sukurtą gražią aplinką, komunikacijas, nutiestą asfaltą, apšviestas gatves. Visa tai kainuoja didelius pinigus, bet gyvenant sukuria didelę pridedamąją vertę. Pirkėjai vis labiau tai supranta”, – teigia namą parduodanti DNB Būsto nekilnojamojo turto brokerė Agnė Navickienė.

Pasak brokerės, „išties prabangioje ir santykinai nedidelėje (32 namai) gyvenvietėje šeimininkai nesijaučia vieniši ir atskirti, bet tuo pačiu ir gyvena visiškai privatų gyvenimą, kur vietos užtenka ir pailsėti, ir bendrauti, kur specialiose aikštelėse saugiai laiką leidžia vaikai arba vakaroja panašų gyvenimo būdą mėgstantys žmonės.

„Pavyzdžiui, šis beveik 600 kvadratinių metrų vieno aukšto architekto A. Ambraso kūrinys natūraliai įterptas į 68,29 arų teritoriją ant Neries kranto, kurioje jaučiamas absoliutus privatumas, o unikalus gamtos grožis, pušynų kvapai užburia net ir apkeliavusius visą pasaulį.

Žmonės juk vis daugiau keliauja, mato kokybės standartus užsienyje ir atsiveža aukšto gyvenimo lygio įsivaizdavimą į Lietuvą. Pamažu galime teigti, kad Lietuvoje jau formuojasi prabangaus nekilnojamojo turto pirkėjo portretas, kuris suvokia, kad pirkdamas turtą gyvenvietėje, ne tik investuoja, bet ir pradeda žaisti pagal visiškai kitos kokybės taisykles”, - sakė ji.

Pasak A. Navickienės, pagrindinis dalykas, lemiantis nekilnojamo turto vertę lyra vieta.

„Vidaus apdailą, stilių, netgi išorę galima pakeisti. Kainuoja, bet įmanoma. Tačiau daug svarbiau atkreipti dėmesį į nekintamus dėmenis. Svarbiausia jų - namo vieta, sklypo dydis, pasaulio šalys (šviesos srautas namuose)”, - aiškina Agnė Navickienė, - remiantis šiais kriterijais, Nerijaus Numavičiaus namo vietai šiandien Lietuvoje būtų sunku surasti lygių.”

DELFI ne sykį rašė apie šiame kvartale parduodamus itin prabangius namus.

Anksčiau norint šiame kvartale įsigyti sklypą, reikėdavo gauti kaimynų rekomendacijas, dabar neoficialiai kalbama, kad požiūris į naujus kaimynus tapo atviresnis.

Aštuonių hektarų uždaroje pušyno teritorijoje įsikūrusi 32 namų Laurų gyvenvietė prisišliejusi prie Neries upės vingio.

Gyvenvietės teritorija saugoma, čia sumontuotos vaizdo kameros.

Anksčiau neoficialiai ji buvo vadinama „VP dešimtuko“ kvartalu, nes jame turto buvo įsigiję kai kurie šios grupės verslininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)