„Nestabdysime nieko, tegul vyksta“, – DELFI sakė Valstybinės darbo inspekcijos komunikacijos skyriaus vedėja Nerita Šot.

Antradienio vakarą įmonės „Layher Baltic“ direktorius Viktoras Voroncovas išplatino atvirą laišką, kuriame išreiškė savo susirūpinimą dėl Kalnų parke pastatytos scenos konstrukcijos būklės.

„Pabuvojęs vietoje, matau nemenkus pažeidimus, kurie gali turėti labai liūdnų pasekmių. Pats šioje srityje (pastolių montavimas) dirbu jau 6 metus, turiu visus sertifikatus saugiam pastolių montavimui, mokiausi saugaus pastolių montavimo kursuose Vokietijoje. Todėl sakau atsakingai – tai, ką pamačiau Kalnų parke, yra tikras košmaras“, – rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

V. Voroncovas sakė, kad baiminasi būti blogu pranašu, bet 70–80 proc., kad toks darbas gali pasibaigti labai liūdnai. Jis taip pat pridėjo nuotraukų, kurios, jo teigimu, darytos Kalnų parke.

Pranešime taip pat priminta apie liepą Kalnų parke per Moksleivių dainų šventę įvykusį incidentą, kurio metu nuvirto didelį ekraną laikiusios metalinės pastolių konstrukcijos. Jas, kaip ir „Leon Somov & Jazzu“ koncerto sceną, įrengė „Scenos techninis servisas“.

Šią informaciją „Layher Baltic“ direktorius išplatino ir savo „Facebook“ paskyroje, tačiau trečiadienį įrašas apie tai buvo ištrintas. V. Voroncovo žiniasklaidai platintame pranešime nurodytas mobilus telefono numeris buvo išjungtas.

Jau pasirodžius šiam straipsniui V. Voroncovas pats susisiekė su DELFI ir atkūrė „Facebook“ įrašą, kuris, pasirodo, buvo tik padarytas neviešu.

Bando įkasti

Kaip DELFI sakė „Scenos techninio serviso“ vadovas Laurynas Paškevičius, V. Voroncovas yra jo konkurentas, „kuris gan aktyviai ieško kaip jam įkasti“.

L. Paškevičius dėstė, kad visos koncerto konstrukcijos yra suprojektuotos, parengti brėžiniai, kuriuos patvirtino Vilniaus miesto savivaldybė.

„Mūsų įmonė dirba 30 metų, būtent šioje srityje ir nėra kitos įmonės Lietuvoje, kuri turėtų bent jau artimai panašią patirtį šioje veikloje“, – sakė jis.

„Scenos techninis servisas“ vadovas sakė, kad V. Voroncovas trečiadienį, po to kai jau išplatino savo pranešimą, buvo apsilankęs statybvietėje.

„Nes aš jį išsikviečiau pats, nes svarstome ir teisinius variantus tolimesnio bendravimo su juo“, – teigė L. Paškevičius.

Be to, pašnekovas nurodė, jog ne visos V. Voroncovo išplatintos nuotraukos yra padarytos Kalnų parke.

„Yra ištraukti iš konteksto dalykai ir tai yra montažo pradžia, tai yra statybos eigoje kažkokie paimti atskiri elementai ir pateikta kaip neva galutinis produktas. Jis šiandien pats čia atėjo, apsižiūrėjo, sakė, kad viskas yra gerai, ačiū, draugausim, viso gero, tvarkoje“, – DELFI pasakojo L. Paškevičius.

Jis taip pat nurodė, jog į koncerto vietą trečiadienį jau buvo atvykusi VDI ir jokių pažeidimų nerado.

„Todėl vienareikšmiškai galima sakyti, kad viskas čia be kalbų yra tvarkoje“, – teigė L. Paškevičius.

N. Šot DELFI patvirtino, kad inspekcijos darbuotojas trečiadienį apsilankė Kalnų parke.

„Kadangi praktiškai visi darbai buvo baigti, nelabai jis galėjo daug pastabų pateikti – tik smulkių pastebėjimų. Tačiau jis paprašė darbų projekto, kurio jam nepateikė. Dabar laukiame, kad pristatytų darbų projektą“, – sakė ji.

„Leon Somov & Jazzu“ koncerto organizatorė „Fors Event“ projektų vadovė Raminta Masiulytė DELFI sakė, kad po to, kai renginio vieta sulaukė tiek dėmesio ir ją patikrino tarnybos, tai greičiausiai bus pats saugiausias renginys besibaigiančią vasarą.

V. Voroncovas: jie dirbo visą naktį

Trečiadienį DELFI publikavus šį straipsnį, maždaug po valandos su redakcija susisiekė pats V. Voroncovas.

Jis teigė, kad nėra L. Paškevičiaus konkurentas, nes jo įmonė pastolius tik gamina, o ne nuomoja.

„Istorija yra tokia, kad vakar man paskambino keli žmonės iš Kalnų parko, nes aš esu labai geras specialistas pastolių srityje – vienas iš geriausių Europoje, ir paprašė atvažiuoti, įvertinti kaip pastatyta scena, – pasakojo V. Voroncovas. – Aš atvažiavau ir pamačiau, kad ten siaubas. Sakau, kad taip statyti negalima, nes jeigu 800 žmonių bus ant viršaus, visa konstrukcija pradės čiuožti. Apie tai pasakiau „Scenos techninio serviso“ darbuotojams, tačiau jie man pasakė, kad labai gerai žino kaip statyti pastolius ir į mano pastabas dėmesio nekreips, paliks viską kaip yra.“

Pašnekovas pasakojo, kad antradienio vakarą apie visą tai parašė savo „Facebook“ paskyroje. Tačiau tada jam paskambino L. Paškevičius ir pasakė, kad priėmė jo pastabas ir trečiadienį iš pat ryto konstrukcija bus pakeista.

„Trečiadienį ryte patikrinau konstrukciją ir pamačiau, kad labai daug perdaryta. „Scenos techninis servisas“ išklausė mano pastabas“, – sakė V. Voroncovas.

Jis teigė, kad šiuo metu daug problemų jau išspręsta, o „Scenos techninio serviso“ darbuotojai dėl to dirbo visą naktį.

V. Voroncovas teigė, kad VDI neturi žinių, kad galėtų įvertinti kaip stovi koncerto konstrukcija.

Paprašė ištrinti įrašą

Paklaustas, kodėl ištrynė savo „Facebook“ įrašą apie sceną Kalnų parke, V. Voroncovas sakė, kad to paprašė L. Paškevičius. „Tačiau aš neištryniau, o pakeičiau privatumo nuostatas“, – pridūrė jis ir atsiuntė susirašinėjimą.

Šiuo metu įrašas jau vėl matomas.

„Jums neatrodo, kad aš padariau viską, kad neįvyktų nelaimė? Įsivaizduokite, jei būčiau neatvažiavęs į Kalnų parką ir nebūčiau pasakęs, kad reikia perdaryti? Vakar su ranka pajudinau pastolius ir jie čiuožė žemyn“, – DELFI sakė V. Voroncovas.

Jis taip pat teigė, kad L. Paškevičiaus nėra teisus, sakydamas, jog jo paviešintos nuotraukos yra ne iš Kalnų parko.

„Žmogus buvo ant nusikaltimo ribos – visa ta konstrukcija galėjo nugriūti“, – V. Voroncovas.

Pripažino, kad tvarkė

Po V. Voroncovo pareiškimų L. Paškevičius pripažino, kad į scenos konstrukciją įdiegė papildomus elementus.

„Visa diskusija vyksta ne dėl to, ar ta konstrukcija atlaikys, ar ne. Nuogąstavimai kyla iš to, kad ji stovi ant šlaito. Mes į konstrukciją sumontavome papildomas priemones, kad ją įtvirtintume į papildomus elementus – tokius kaip medžiai, stulpai, betoniniai dalykai, kurie tvirtai žemėje laikosi“, – sakė jis.

L. Paškevičius DELFI sakė, kad V. Voroncovo ištrinti įrašą „Facebook“ prašė, nes jį laiko šmeižtu.

V. Voroncovą L. Paškevičius konkurentu vadino ta prasme, kad jis parduoda kito gamintojo nei jo naudojami pastoliai.

„Jis labai norėtų, kad mes pirktume iš jo – jo gaminamus pastolius“, – sakė „Scenos techninio serviso“ vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)