Pavyzdžiui, norint išsinuomoti dviejų miegamųjų apartamentus šiam savaitgaliui Karoliniškių rajone, gali tekti sumokėti net 330 eurų už vieną parą.

„Čia viešintys svečiai gauna daugiau už tai, ką moka, palyginti su kitomis apgyvendinimo įstaigomis šiame mieste“, – taip savininkai skambia fraze kviečia užsukti lankytojus.

Nors senos statybos name įrengtas butas nėra modernus, jo kaina gali nustebinti ne vieną lankytoją.

Už 2,2 km nuo Lietuvos parodų ir konferencijų centro „Litexpo“ įsikūrusių „V. Vaitkus street apartment“ internete siūlomos vienos nakvynės kaina – 330 eurų, dviejų – 660 eurų. Nors šiame dviejų miegamųjų bute gali gyventi net 6 asmenys, sugalvojus išsinuomoti šiuos apartamentus dviese, kaina išliks beveik nepasikeitus.

Apartamentų nuotraukas galite pamatyti čia.

Siūlomuosiuose 52 m² apartamentuose į kainą taip pat įskaičiuota virtuvė su orkaite ir mikrobangų krosnele, plokščiaekranis televizorius, balkonas ir vonios kambarys su vonia.

Tiesa, į kainą neįskaičiuotas valymo mokestis, kuris papildomai kainuoja 8 eurus. Nuo apartamentų, įkurtų V. Vaitkaus gatvėje, iki senamiesčio – beveik 6 kilometrų atstumas.

Tačiau jų kaina yra didesnė nei miesto centre esančiuose viešbučiuose. Pavyzdžiui, viename geriausių penkių žvaigždučių Vilniaus viešbučių „Kempinski Hotel Cathedral Square“ už dvi naktis geresniame dviviečiame kambaryje tektų sumokėti netgi pigiau – apie 520 eurų.

Kadangi nepavyko rasti nuomotojo kontaktų, susisiekėme su Nekilnojamojo turto agentūros „Capital“ ekspertu Aivaru Ivaškevičiumi, kuris taip pat buvo nustebęs šių apartamentų kaina.

„Kaina, iš tiesų, arti kosmoso. Bet čia turbūt veikia pasiūlos – paklausos santykis, nes jei yra norinčiųjų už tiek išsinuomoti, tai yra ir už tokią kainą siūlančių. Rinkos kaina – labai sąlyginis terminas“, – apartamentų nuomos kainą komentavo NT brokeris.

Pasak kitos Nekilnojamojo turto agentūros „ EUReNT“ brokerės Ramintos Ridikaitės, Karoliniškėse buto nuomos kaina turėtų būti daug mažesnė.

„Tokio buto kaina mėnesiui turėtų siekti apie 300 eurų be komunalinių išlaidų“, – komentavo R. Ridikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)