Tačiau įsigilinus į situaciją, paaiškėjo, kad vien kaimynės nepasitenkinimo statyboms sustabdyti neužtenka. Dar juokingiau tokie skundai atrodo, kai prisistatinėjama netikru vardu bei pavarde.

„Užversta“ tvora

Vilniaus miesto šiaurės vakaruose esančios Tarandės gyventoja į DELFI kreipėsi norėdama apskųsti savo kaimyną.

„Daug pažeidimų: užvertė tvorą, daugiabutį stato šalia tvoros nesilaikant atstumų, be leidimo statyboms“, – dėstė ji.

Tačiau kaip matyti iš DELFI padarytų statybvietės nuotraukų, vilnietės tvora neužversta.

Be to, šalia esančiame sklype statomas kotedžas, o ne daugiabutis. Leidimas statyboms yra gautas, o dėl atstumo gautas kaimyninio sklypo savininko sutikimas.

Tačiau Jūrate prisistačiusi Tarandės gyventoja į faktus daug dėmesio nekreipė.

„Žemėm užvertė, žemėm tvorą užvertė, nei aptverta, jokių darbų saugos taisyklių, – į telefono ragelį bėrė ji. – Grįžau iš darbų Palangoje ir atvažiavusi radau, ir miškelis iškirstas, ir statybos vyksta, tvoros užgriautos žemėmis, žodžiu, siaubas, išsigandau, ką radau po savaitės grįžusi.“

11 metų savo dabartiniame name gyvenanti DELFI pašnekovė nežinojo, kam priklauso šalia esantis sklypas.

Ji taip pat tvirtino, kad naujojo kotedžo statybininkai nuo pusės 6 ryto šūkauja, „kelia diskotekas“ – visu garsu leidžia muziką.

Pati davė sutikimą

DELFI išsiaiškinus Dagiliškių gatvėje esančių sklypų savininkus, Jūrate prisistačiusi moteris vėliau prisipažino, kad tikrasis jos vardas yra Vida. „O jus tai liečia?“, – į klausimą, kodėl melavo, atsakė moteris.

Sklypo, kuriame statomas kotedžas, savininkas nuo 2014 metų yra Zigmantas Dargevičius. Jis DELFI tvirtino, kad statybų leidimas gautas įstatymų numatyta tvarka.

Paklaustas, ar planuoja pats ten gyventi, jis sakė: „Kur aš gyvensiu ir kur pinigai padėti, aš nepasakoju niekam“. Pašnekovas taip pat neatsakė, ar kotedžas bus parduodamas.

Tai, kad statybos vyksta su leidimu, patvirtino ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) atstovė ryšiams su visuomene Vida Aliukonienė.

„Infostatyboje“ yra užregistruotas 2016 kovo 14 dieną išduotas leidimas žemės sklype statyti vienbutį ir du blokuotus dvibučius gyvenamuosius namus“, – nurodė ji.

V. Aliukonienė taip pat informavo, kad šių statybų projekto sudėtyje yra gretimo sklypo savininko 2016 metų sausio 4 dieną duotas sutikimas, kad sklype projektuojami statiniai būtų statomi arčiau nei 3 metrai nuo jo sklypo ribos.

DELFI apie tai pasiteiravus statybas paskundusios gyventojos, ši sakė: „Nėra sutikimo duota, aš nedaviau ir niekam nepasirašiau. Aš ant nieko nepasirašiau. Man prašau parodykite tą dokumentą. Tegul statybų inspekcija parodo tą dokumentą. Aš ant nieko nepasirašiau“.

VTPSI šiuo metu nagrinėja 2016 metų birželio 27 dieną gautą skundą dėl statybų Tarandės Dagiliškių gatvėje. Patikrinimas turėtų būti užbaigtas per 20 dienų, tačiau statybomis nepatenkintos kaimynės teigimu, tada jau gali būti per vėlu, nes „per tiek laiko namas bus pastatytas“.

Z. Dargevičius DELFI negalėjo pasakyti, kada statybos jo sklype bus užbaigtos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (606)