Trečiajame pagal dydį Didžiosios Britanijos mieste Mančesteryje – statybų bumas. Jungtinės Karalystės architektų ir statybos bendrovių kompanijos skubiai projektuoja praktiškai naują miestą mieste – „Mediacity Manchester“, į kurį 2017 metais planuojama, kad iš Londono galutinai išsikels didieji žiniasklaidos magnatai ir TV studijos iš BBC ir kitų pasaulinio garso kompanijų.

Naujojo miestelio kvartalo investuotojai „X1 Developments“ Ltd. Mančesteryje planuoja apgyvendinti dar kelis tūkstančius naujų gyventojų. Tam tikslui jau dabar „X1 Developments“ kartu su būsimojo kvartalo statybos generalinės rangos bendrove ir „FCH Architects“ suprojektavo 4 gyvenamosios paskirties dangoraižius, iš kurių jau statomas pirmasis 27 aukštų gyvenamosios paskirties pastatas. Projekto vystytojų duomenimis visi butai jau yra išpirkti.

2016 rudenį Mančesterio „media-rajono“ veidas pradės smarkiai keistis, nes lietuviško kapitalo bendrovė „Staticus“ pradės pastato fasadų montavimo ir įrengimo darbus. Viso pastato grožis bus sukurtas sumontavus apie 11.000 kv. m. stiklo ir aliuminio elementinių fasadų, lubų ir stiklinių pirmųjų aukštų fasadų konstrukcijų. Jau šiuo metu fasado projektavimo ir kitais organizaciniais darbais užsiima per 30 “Staticus” bendrovės darbuotojų, o įrengimo ir montavimo darbus atliks apie 20-30 montuotojų iš Lietuvos.

„Milžiniškoje Jungtinės Karalystės rinkoje, kurioje gyvena beveik 70 mln. gyventojų ir kurioje dirba statybos bendrovės praktiškai iš viso pasaulio (JAV, Europos, Azijos, Tolimųjų ir Artimųjų rytų), projekto investuotojų pasirinkimas dirbti su „Staticus“ rodo, kad Lietuviško kapitalo bendrovės jau pajėgia konkuruoti su visoje Europoje fasadus projektuojančiomis ir įrenginėjančiomis bendrovėmis. Lietuva paruošia puikius projektuotojus, konstruktorius, darbuotojai gerai moka anglų kalbą ir Europos mastu turi aukštą IT supratimo lygį, todėl daugelyje projektų konkuruojame ne vien kaina, o vis dažniau patirtimi, inžineriniais sprendimais ir kita pridėtine verte projektų vystytojams ir statybos gen. rangovams“. – sako Staticus generalinis direktorius Tomas Astrauskas. – „ Esame ne tik fasadų konstrukcijų ir elementų gamintojas bei montuotojas, bet smarkiai dirbame inovacijų (research and development), projektuose naudojame daugelį skaitmeninės statybos technologijų, 3D modeliavimą BIM (Building Information Modelling)“ ir kt.

Nors Didžiosios Britanijos rinkoje Staticus dirba jau 4 metus, šis projektas yra išskirtinis darbų apimtis, o pagrindinis jo iššūkis bus gamybos greitis. Planuojama, kad per savaitę bus pagaminama per 350 kv. m. fasado konstrukcijų – elementų. Tai kol kas didžiausias Staticus bendrovės įgyvendinamas projektas šioje šalyje. 11 tūkst. fasado bus panaudota dešimtys tonų aliuminio konstrukcijų bei stiklo.

Šiuo metu Staticus dirba su dar apie 10 projektų Jungtinėje karalystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)