Filmuodami ir fotografuodami nuomoti siūlomą butą, skaitmeninės nekilnojamojo turto agentūros kūrėjai skiria dėmesį spintoms ir spintelėms – pasirodo, jos, kaip rodo apklausa, nuomojamame bute itin svarbios devynioms iš dešimties moterų. Rinkos naujokai žada, kad jų paslaugos bus naudingos ir nuomininkams, ir jų ieškantiems butų šeimininkams – jų buto nuotraukos ir vaizdo medžiaga bus paskelbti skelbimų portaluose, nuomos aukcione yra galimybė gauti didžiausią kainą, patikrinti, ar nuomininkas neskendi skolose, sutvarkomi teisiniai reikalai.

„Žmonėms nereikia budėti prie interneto, ieškoti nuolatos atsirandančių naujų skelbimų, kad jų nepraleistų, visi skelbimai yra aktualūs bent 36 valandas. Nuomininkas gauna realias paslaugas, nes yra parengiama nuomos sutartis, atsižvelgiant į jo interesus, jis gali apžiūrėti kad ir dešimtis butų per keliolika minučių, žiūrėdamas video medžiagą“, – paslaugą apibūdino numa.lt valdybos pirmininkas Kipras Krasauskas.

Nekilnojamojo turto agentūrų asociacija sako, kad technologijos žengs į priekį ir šioje srityje – interneto svetainės vis dažniau padeda ieškantiems būsto ar norintiems jį parduoti, tačiau nekilnojamojo turto brokeriai esą gali pasiūlyti daugiau.

„Brokeriai konsoliduoja visą informaciją, o gal net turi objektų, kurie nėra viešai reklamuojami, kaip kad brangesni objektai, todėl negaištant laiko, nežiūrint, neplanuojant kiekvieno susitikimo, žmogus gali kreiptis į brokerį, kuris viską padarys, kitu atveju pačiam žmogui reiktų skirti nemažai laiko, kad padarytų tą patį darbą“, – sakė Nekilnojamojo turto agentūrų asociacijos valdybos narys Nerijus Valančius.

Skaitmeninės nekilnojamojo turto agentūros kūrėjai po kurio laiko per mėnesį planuoja sudaryti apie šimtą sandorių ir siūlo penkis šešis kartus pigesnius įkainius nei kad įprastai dirbantys nekilnojamojo turto agentai.

„Nuomos pasiūla pakankamai panaši, ji šokinėja, priklausomai nuo periodo – nuo 1500 iki 3000 skelbimų, kalbant apie paklausą, tai ji – labai didelė, tą iliustruoja ir augančios kainos“, – teigė domoplius.lt projektų vadovas Evaldas Narbuntovičius.

Nuomos kainos, pasak jas stebinčiųjų, per paskutinius metus pakilo maždaug trečdaliu. Išsinuomoti butą Vilniuje kainuoja apie 480 eurų per mėnesį, Kaune ir Klaipėdoje – šimtu eurų mažiau.