„Arfa“ projektas 2009 m. buvo nutrauktas iš SEB banko kreditą paėmusiai bendrovei „Vyrokas“ nesugebėjus pabaigti pastato statybų. 2013 m. bendrovei paskelbtas bankrotas. Po bankroto paskelbimo nepabaigta statyti pastato dalis atiteko SEB grupės įsteigtai ir valdomai bendrovei UAB „Litectus“.

Dar prieš porą metų „Litectus“ atstovai portalui DELFI sakė, kad ieško naujo šeimininko pastatui. Šiemet juo tapo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Irec Baltic“.

Įmonės vadovas Saulius Kulvietis teigė, kad tik įsigijus turtą buvo pradėti darbai ir pabaigti pastatą bus bandoma kiek galima greičiau.

„Dirbame nuo pat pirmos dienos ir darome viską, ką galime padaryti, kad pastatą pabaigtume ir gautume gerą rezultatą“, – kalbėjo jis.

Pasak jo, šiuo metu vyksta projektavimo, leidimų atnaujinimo, rangovų parinkimo, techninių sprendimų darbai.

„Metus laiko užtruks tikrai“, – paklaustas, kiek gali reikėti laiko pastatui pabaigti statyti, atsakė S. Kulvietis.

„Irec Baltic“ vadovas teigė, kad pastate nepabaigta statyti apie 150 butų.

Pasiteiravus, ar keleri metai likimo valiai paliktam pastatui nepridarė žalos, pašnekovas tikino, kad pastatas buvo konservuotas ir tikrintas ekspertų.

S. Kulvietis teigė, kad tai ne pirmas įmonės objektas, kurį bandoma atgaivinti po nesėkmingo pirminio bandymo.

„Irec Baltic“ atstovas pasakojo, kad kol kas būsimi butai nėra pardavinėjami, tačiau susidomėjusieji šiuo nekilnojamuoju turtu patys kreipiasi į nekilnojamojo turto bendrovę.

„Kol kas dar negalime nieko pažadėti, tai kol kas nepardavinėjame“, – tikino jis.

Tiksliau apie galimus projekto pabaigimo terminus pašnekovas teigė galėsiąs kalbėti po poros mėnesių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)