Projektas pradėtas vystyti praėjusių metų pabaigoje. Kol kas statomi trys daugiabučiai, kuriuose iš viso apie 100 butų. Jau pakloti ketvirtojo daugiabučio pamatai.

Prie upės bus nutiesti pasivaikščiojimo takai bei įrengta poilsio aikštelė naujųjų namų gyventojams.

Piliamiesčio urbanistinį projektą vykdanti „YIT Kausta“ per penkerius metus čia ketina pastatyti apie 400 butų.

Šiuo metu statomame aukštesniajame name bus įrengta trisdešimt 36–78 kv. m ploto butų, keturių aukštų name – trisdešimt du 40–70 kv. m ploto butai.

Iš viso teritorijoje planuojama statyti 11 daugiabučių gyvenamųjų namų bei daugiafunkcį centrą su gyvenamosiomis ir biurų patalpomis.

Skaičiuojama, kad naujai kuriamoje 3,43 ha ploto teritorijoje galės įsikurti per 1000 gyventojų.

Krantinėje bus nutiesti pėsčiųjų ir dviračių takai, o dalis terasinio apsauginio pylimo bus suformuota kaip amfiteatras. Gyvenamųjų namų kvartalo viduryje bus išsaugotas senasis pušynas.

Tačiau kainos tokioje vietoje tikrai nėra mažiausios.

„Pirmajame name turbūt liko tik trys laisvi butai. Antrajame parduota apie pusė. Tiek pat parduota ir trečiajame. Kainos svyruoja nuo 1,6 tūkst. ir 2,5 tūkst. eurų už kvadratinį metrą“, - spaudos konferencijoje žurnalistams sakė „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Šiame kvartale apsigyvens ir ne vienas žinomas kaunietis.

„Taip, tokių yra, tačiau nenorėčiau viešinti jų pavardžių“, - šypsosi K. Vanagas.

Kauniečiai garsėja tuo, kad itin mėgsta turėti savo žemės plotą. Nors ir nedidelį. Todėl pastaruoju metu buvo itin populiarūs maži namukai ar kotedžai pakaunėje.

„Yra žmonių, kurie iki šiol gyveno nuosavuose namuose, bet planuoja pereiti čia. Jei neįgriūsime į sunkmetį, koks buvo prieš 8 metus, tai galvojame projektą baigti per 7-8 metus. Aišku, jei pirkimas bus toks, koks dabar, tai gal projektas bus baigtas ir greičiau“, - sako K. Vanagas.

Kaune statoma vis daugiau

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-haus“ pirmojo šių metų ketvirčio apžvalgoje rašoma, kad Kaune pastaruoju metu pristatoma vis daugiau naujų daugiabučių projektų. Kaune per pirmąjį 2016 metų ketvirtį buvo parduoti arba rezervuoti 133 butai arba 41 proc. daugiau nei per paskutinį praėjusių metų ketvirtį.

Pasak bendrovės, tikėtina, kad šiais metais bus fiksuojami taip pat geri naujos statybos butų realizacijos rodikliai, kadangi būsto plėtotojai Kaune tampa vis drąsesni ir rinkai pasiūlo naujų projektų. Vertinant šiuo metu vykstančių statybų apimtis, 2016 metais Kaune turėtų būti pastatyta iki 30 proc. daugiau butų nei 2015 metais.

2016 metų pirmojo ketvirčio pabaigoje Lietuvos didmiesčiuose bendras neparduotų naujos statybos butų jau pastatytuose daugiabučiuose skaičius sudarė beveik 2.250 arba 8 proc. mažiau nei 2015 metų pabaigoje. Vilniuje neparduotų butų tokiuose namuose yra 1350, Kaune – beveik 300 butų, Klaipėdoje – beveik570 butų, o Šiauliuose ir Panevėžyje kartu – virš 30 naujos statybos butų.

Pasak „Ober-haus“, teigiami šalies ekonominiai pokyčiai ir augantys gyventojų lūkesčiai toliau didina ir būsto kainas visuose šalies didmiesčiuose.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį butų kainos Vilniuje augo 1,3 proc., Kaune – 0,7 proc., Klaipėdoje – 0,4 proc., Šiauliuose – 1,2 proc. ir Panevėžyje – 1,1 proc.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (561)