Dar vienas didžiulis prekybos centras gyventojams ir miesto svečiams. Naujas tiltas ties Vingio parku. Šios ir dar daugiau idėjų dar prieš kelerius metus sklandė aplink buvusios gamyklos „Velga“ teritoriją. Šiuo metu į Vingio parką vykstantys gyventojai akies krašteliu gali užmatyti, kad teritorija nemirusi, joje vyksta darbai: baigiami anksčiau stovėjusių gamyklos pastatų konstrukcijų ardymo darbai, rengiamasi užteršto grunto utilizavimo darbams.

Šie darbai turėtų būti užbaigti iki šių metų gruodžio.

Kaip portalą DELFI informavo Vilniaus miesto savivaldybė ir antrojo „Akropolio“ Vilniuje idėją pradėjusi vystyti UAB „Geležinio vilko projektas“, šiuo metu savivaldybėje yra suformuota specialistų darbo grupė, vyksta darbiniai susitikimai, kurių metu su vystytoju diskutuojama, kaip galėtų atrodyti Vingio parko pašonė, kurioje jau norima pagimdyti naują, kelių kvartalų sostinės rajoną.

Vietoje didžiulio prekybos centro, kompleksas su gyvenamaisiais namais

„Ankstesni mūsų planai buvo didžiąją sklypo dalį panaudoti prekybos centro statybai. Dabar, įvertinę miesto ir rinkos poreikius, norime sklypą plėtoti kaip daugiafunkcinį, numatant mažesnio mastelio nei anksčiau planuota, kuo įvairesnes, tarpusavyje sinergiją turinčias, užstatymo paskirtis. Tai galėtų būti gyvenamieji namai, biurai, prekybos, kiti komerciniai, visuomeniniai ir laisvalaikio objektai. Manome, kad šio sklypo dydis ir vieta leidžia kurti visiškai naują, kelių kvartalų Vilniaus rajoną“, – teigė UAB „Geležinio vilko projektas“ direktorė Jolanta Bivainytė.

Pasiteiravus, kokiame etape yra projektas, pašnekovė teigė, kad šiuo metu vyksta užstatymo koncepcijos peržiūrėjimo etapas.

„Parengėme transporto studiją, siekdami įvertinti naujos užstatymo koncepcijos įtaką miesto susisiekimo sistemai.

Atliktos analizės, matavimų, skaičiavimų, modeliavimo pagrindu parengėme galimus susisiekimo sistemos gerinimo variantus. Pradedame darbą su Vilniaus miesto savivaldybe optimalūs susisiekimo sistemos sprendimai privačiam, viešam transportui, dviratininkams, pėstiesiems, kurie neapsunkintų, o pagerintų miesto susisiekimo sistemą“, – aiškino J. Bivainytė.

Pasak jos, formuojant komercinės ir gyvenamųjų pastatų užstatymo koncepciją integruoti ir pėsčiųjų, dviračių takai, rekreacinė Neries pakrantė, susitikimų aikštė, prieplauka.

DELFI primena, kad dalį lėšų investuoti į infrastruktūrą bendrovė turės prisiėmus įsipareigojimus perkant žemę prie Vingio parko.

Projekto vystytojai planuoja, kad statybos darbai buvusios „Velga“ gamyklos teritorijoje galėtų prasidėti 2018 m., tačiau konkretesni terminai bus pateikti užbaigus šiuo metu vykdomus pasiruošimo darbus.

Kadangi sklypas yra didelis (apie 14 ha), statybos darbai vyks etapais. Sklypas iš valstybės buvo įsigytas už 40,478 mln. Lt (11,7 mln. eur).

„Mūsų įmonė užsiima prekybos centrų plėtra, kitų paskirčių – gyvenamųjų namų, biurų, kitų paskirčių objektų plėtrai planuojame ieškoti partnerių, tad realu, jog statybų darbus pradėsime nuo prekybos centro“, – teigė J. Bivainytė.

UAB „Geležinio vilko projektas“ kol kas neskelbia, kiek galėtų siekti investicijos į projektą.

DELFI primena, kad antrasis „Akropolis“ pirminiais planais turėjo pirkėjams atsidaryti 2015 m., tačiau pasikeitus ekonominei situacijai projektas buvo pristabdytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (354)