130 tūkst. eurų. Tokią sumą J. Valančiūnas ir M. Katelynas teigia sumokėję už žemės sklypą, tačiau, anot jų, ši suma tebuvo tik maža dalis to, kas turėjo sumokėti už nekilnojamąjį turtą.

Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį rašytinio proceso tvarka pradėjo nagrinėti bylą, susijusią su krepšininkų pareikštu ieškiniu.

Šioje byloje J. Valančiūnas ir M. Katelynas atsakovais patraukė tris asmenis, iš kurių prašo solidariai priteisti sumokėtus pinigus. Kol ieškinys nėra išnagrinėtas, Vilniaus apygardos teismas dar sausio mėnesį patenkino ieškovų prašymą ir nutarė areštuoti nuosavybės teise priklausantį nekilnojamąjį ir kilnojamąjį atsakovų turtą, pinigines lėšas ir turtines teises.

Tačiau atsakovais patraukti Darius Zabita, Agnė Skinderskytė ir Vytautas Borcakas nesutinka su tokia teismo nutartimi ir jiems pritaikytas procesines prievartos priemones prašo panaikinti. Jie mano, kad sprendimas taikyti areštą yra nepagrįstas, todėl ieškovai jiems taip pat turėtų atlyginti bylinėjimosi išlaidas.

Jie teigė, kad neturi pareigos grąžinti ieškovams jų sumokėto avanso, nes esą preliminarioji nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sutartis nebuvo sudaryta išimtinai dėl ieškovų kaltės.

DELFI žiniomis, kreipdamasis į teismą J. Valančiūnas nurodė, kad už žemės sklypą jis yra sumokėjęs 83 tūkst., o M. Katelynas – 47 tūkst. Eur avansą.

Jie prašo priteisti ne tik šią sumą, bet ir procesines palūkanas.

Kokioje vietoje krepšininkai ketino įsigyti sklypą, teismas neskelbia, tačiau konstatavo, kad atsakovų turtui taikytas areštas atitinka Lietuvos apeliacinio teismo praktiką bei nepažeidžia ekonomiškumo bei šalių interesų pusiausvyros principo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)