Ateidama mūsų pasitikti menininkė juokėsi, kad kaskart, sutikdama svečius ir užsakovus, ji turi atidaryti didžiulius, kone 5 m aukščio vartus, nes dabar gaminamos stiklo durys, kuriamos informacinės nuorodos, kurios interesantams dieną leis paprasčiau patekti į rezidentų patalpas. Pravėrusi milžiniškas duris kūrėja pakvietė į savo studiją, esančią Raudondvario dvare, menų inkubatoriuje.

Dizainerė K. Grybaitė „Savaitraščiui Kaunui“ prisipažino, kad labiausiai mėgsta kurti klasikinius interjerus: „Tai man artima, be to, − jauku, šilta ir miela.“

Moteris pasakojo visada sugalvojanti pavadinimus savo kurtiems interjerams: „Nicos sodai“, „Perlas“, „Vila Toscana“, „Aksominis vakaras“, „Karmen“, „Rojaus paukštė“ ir t. t.

Jei nepavyksta rasti tinkamo – pasitelkia „Facebook“ draugiją: įkėlusi ten nuotraukas kviečia vertinti ir kartu ieškoti tinkamo varianto.

Aprašomam interjerui pavadinimas parinktas pagal kristalais kibirkščiuojantį šviestuvą. Masyvus interjero elementas išsidriekė per visą laiptinės aukštį: tarsi krioklys nutįso žemyn nuo lubų iki pirmo aukšto.

„Taip kilo mintis šiam interjerui suteikti „Niagaros krioklio“ pavadinimą“, – prisiminė interjero dizainerė K. Grybaitė.

Šis interjeras jau buvo įamžintas ir muzikiniame vaizdo klipe. Name, kurių jaukumą padėjo sukurti Kaune dirbanti dizainerė, filmavosi merginų grupė „Sirenos“ (anksčiau vadinosi „Kitokios“).

Name, kuriam teko kitame žemyne esančio krioklio pavadinimas, įsikūrusi trijų asmenų šeima. 250 kv. m namas stovi viename iš naujųjų kvartalų, suformuotų šalia Kauno. Įdomiausias interjero sprendimas buvo priimtas dėl ypatingos formos lubų.

Tokį sprendimą padiktavo stogo konstrukcija ir vėliau, galvojant apie interjerą, po ilgų diskusijų buvo nuspręsta formuoti lenktas lubas.

Visų nuostabai lubas formuojantis meistras mielai apsiėmė tai atlikti, pats pasiūlė padidinti lenkimo kampą. K. Grybaitė stebėjosi, kad pats meistras pasiūlė lenkti lubas, nes tai buvo sudėtingas, daug laiko ir kantrybės reikalaujantis sprendimas.

Neįprastos lubos tapo išskirtiniu, erdvę didinančiu svetainės dekoro elementu. Be to, lubas ir sienas buvo nuspręsta dengti dekoriniu tinku.

Dizainerės teigimu, tokia apdaila ne tik gražiai atrodo, bet ir yra praktiška, netepli, suteikia įdomumo: „Dažant sienas ir renkantis dažus svarbu nepamiršti praktiškumo, pavyzdžiui, nuplaunamų dažų, nes augdami vaikai sienas apipiešia, apklijuoja lipdukais ir pan. Patarčiau naudoti akrilinius dažus. Tokiais dažais nudažytas paviršius yra matinis, jį lengva nuvalyti.“

Kurdama interjerus K. Grybaitė stengiasi naudoti natūralias apdailos medžiagas, praktiškus ir dekoratyvius sprendimus.

Dizainerė ypač mėgsta sienų dekorą, todėl dažnai tenka į pagalbą kviestis dekoratorius ir kitus menininkus, nes tai namui ar butui suteikia išskirtinumo, savitumo, be to, prie bendrojo kolorito ir idėjos priderintas dekoras sustiprina interjero idėją.

K. Grybaitės kurtuose interjeruose neretai naudojami įvairūs kristalai jau tampa dizainerės vizitine kortele.

„Kai kuriems žmonėms jie nepatinka, esu girdėjusi, kaip vieną mano kurtų interjerų dėl jame žėrėjusių kristaliukų yra pavadinę „šarkos lizdu“, – dėl tokio palyginimo dizainerė neįsižeidė. – Be to, patys žmonės prašo puošnumo, aš neperšu.“ Jos nuomone, namai turi būti jaukūs, šilti ir tokie, kur būtų galima atsikvėpti, pailsėti nuo kasdienybės pilkumos ir prisipildyti naujų jėgų.

Swarovski“ kristalų spindesys vis dažniau tampa ir šiuolaikinio namų interjero akcentu. Interjerų kūrėja K. Grybaitė atskleidžia, kad naujakuriai vis dažniau pageidauja modernaus arba su klasika derinto šviesaus namų interjero ir netradicinių dizaino sprendimų su krištolo elementais.

Jokių griežtų ribų, taikant „Swarovski“ kristalus interjere, nėra.

„Jais dekoruojami lovos apmušalai, karnizai, šviestuvai, netgi grindų danga ir virtuvės plytelės, – pasakojo interjero dizainerė. – Jeigu namuose dominuoja minimalizmas, kristalai interjerui suteikia išskirtinumo, neapkrauna jo nereikalingomis detalėmis ir išlaiko subtilią prabangą.“