„Pagal naują koncepciją jau įrengta per 90 proc. „Norfos“ prekybos centrų. Artimiausiu metu planuojame atnaujinti visas likusias, dar nerekonstruotas „Norfos“ parduotuves“, – sakė jis.

Pašnekovas tvirtino, kad naujos koncepcijos parduotuvėse „Norfa“ siekia klientams pasiūlyti ne tik kokybiškų prekių ir paslaugų, bet ir sukurti aplinką jaukiam ir maloniam apsipirkimui.

D. Ryliškis teigė, kad šie pokyčiai su prekybos tinklo „Lidl“ atėjimu į Lietuvą nėra susiję. Vis dėlto prekybos specialistai teigia, kad būtent „Norfa“ bus pagrindinis rinkos naujoko konkurentas.

Uždaro senas

DELFI jau rašė, kad „Norfa“ pernai uždarė didžiausią savo parduotuvę Klaipėdoje. Taip pat artimiausiu metu planuojama uždaryti vieną seniausių tinklo parduotuvių Vilniuje.

Po vieną naują parduotuvę 2015 metais „Norfa“ atidarė Alytuje, Tauragėje ir Telšiuose. Šiemet vien Vilniuje tinklas planuoja atidaryti keturias naujas parduotuves.

„Norfa“ sostinėje šiuo metu turi 17 parduotuvių, iš kurių kelias ketina uždaryti pasibaigus nuomos sutartims. Iš viso Lietuvoje „Norfa“ turi 138 parduotuves.

Atsiriboja nuo S. Rachinšteino

D. Ryliškis DELFI atskleidė, kas pastaruoju metu suintensyvėję pokyčiai parduotuvių tinkle yra susiję su Europos Sąjungos (ES) lėšų grobstymu įtariamu verslininku Sergejumi Rachinšteinu.

„Po visų tų bjaurių istorijų mes atsisakėme bendradarbiavimo su juo ir kai tik yra galimybė, pasitraukiame iš jam priklausančių pastatų, kuriuos iš jo nuomojome“, – sakė „Norfos“ atstovas.

Sergejus Rachinšteinas

DELFI primena, kad S. Rachinšteinas Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) atliekame ikiteisminiame tyrime yra įvardijamas organizuotos grupės vadovu ir kartu su bendrininkais įtariamas milijoninių ES paramos lėšų sukčiavimu, dokumentų klastojimu, neteisėta įmonių veikla.

Po to kai buvo nuteistas kalėti verslininkas pabėgo iš Lietuvos. Šių metų sausio 21 dieną jis buvo sulaikytas Vietname. Šiuo metu laukiama S. Rachinšteino ekstradicijos, kuri gali užsitęsti iki dvejų metų.

Pirmoji „Norfos“ parduotuvė Lietuvoje atidaryta 1997 metais. Pagal pardavimų apimtis „Norfa“ yra trečias pagal dydį mažmeninės prekybos tinklas Lietuvoje.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos duomenimis, šiemet visoje Lietuvoje keturi didieji prekybos tinklai - „Maxima“, „Rimi“, „Iki“ ir „Norfa“ - iš viso planuoja atidaryti 45 naujas parduotuves ir dar tiek pat jų renovuoti.

Tuo metu žemų kainų Vokietijos prekybos tinklas „Lidl" skelbia, kad savo veiklą Lietuvoje pradės balandžio viduryje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (337)