Informacinės sistemos „Infostatyba“ duomenimis, statyboms adresu Gedimino pr. 47 Vilniaus miesto savivaldybės administracija pritarė praeitų metų rudenį. Jas vykdys įmonė „Apex Group“, o naujojo pastato architektas – architektūros studija „Plazma“. Griovimo darbus atlieka „Vilniaus betono demontavimo technika“.

Kaip DELFI pasakojo pastato projektavimo valdytojos įmonės „Keista“ direktorius Gintautas Kazlauskas, griaunamas ne senas, bet anksčiau jau kartą atstatytas pastatas.

„Seno griauti niekas neleistų. Ten anksčiau buvo atstatyta dalis, kuri buvo panaši į seną, o dalis – nieko panašaus“, – pasakojo jis.

Pašnekovas teigė, kad viskas daroma pagal leistinus reglamentus ir pagal senamiesčio apsaugos taisykles, o šios statybos derintos labai ilgai.

„Bus išlaikyta Gedimino prospekto linija. Naujasis pastatas bus keturių aukštų ir mansarda“, – patikino jis, tačiau negalėjo įvardinti, ar naujai pastatyti butai jau parduoti.

Kvadrato kaina – iki 3,5 tūkst. eurų

„Ober-haus“ Vilniaus senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada DELFI sakė, kad pastatas Gedimino pr. 47 išskirtinis tuo, kad yra miesto centre, senamiestyje.

„Tai yra patraukli vieta tiek gyventi, tiek nuomotis, tiek biurams. Yra geras susisiekimas“, – sakė jis.

M. Čiulada svarstė, kad su daline apdaila vienas kvadratinis metras naujame daugiabutyje turėtų kainuoti nuo 2 iki 3,5 tūkst. eurų.

„Dar reiktų atsižvelgti į tai, kokio dydžio butai yra suprojektuoti, nes mažesniuose butuose kvadratas paprastai būna brangesnis, o didesniuose – pigesnis“, – sakė M. Čiulada.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad statybos tokioje arba panašioje vietoje nėra dažnas reiškinys.

„Iš architektūrinės pusės tai yra sudėtinga, be to, reikia suderinti leidimus. Galiausiai, juk dauguma pastatų Gedimino prospekte priklauso bent keliems savininkams, o dėl to nedažnai pavyksta susitarti ir vienu ypu imti tvarkyti visą pastatą“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)