„Festivalyje dalyvaujame jau antrus metus iš eiles tad ir nuotaikos pažįstamos. Pirmus metus dalyvavome seno ir naujo pastato kategorijoje su „Pirklių Klubu“, esančiame Vilniaus mieste Gedimino prospekte“, - komentare DELFI rašė „Trimonis architects“ atstovaujanti Rūta Trimonytė.

Kasmet į WAF festivalį su darbais susirenka daugiau kaip 350 architektų iš įvairiausių pasaulio šalių pristatyti savo projektų skirtingose kategorijose.

„Šiais metais patekome į privataus namo kategoriją, kuriai buvo pateikta daugiau kaip 700 paraiškų, bet atrinkta tik 17 finalistų“, - dėstė R. Trimonytė.

„Trimonis architects“ šioje kategorijoje pristatė gyvenamąjį namą 4 asmenų šeimai, jis yra Vilniuje, Turniškių gyvenvietėje.

Gyvenamasis namas yra 2 aukštų ir 4 skirtingų lygių. Pirmasis – garažas (45 kv. m), antrasis lygis - holas, gyvenamasis kambarys, valgomasis bei virtuve (163 kv. m), trečiasis lygis – galerija, biblioteka (65 kv. m), ketvirtasis - 3 miegamieji ir 3 vonios (123 kv. m.). Bendras namo plotas sudaro 396 kv. m.

„Pagrindiniu uždaviniu buvo surasti optimalų sprendimą atsižvelgiant į gyvenamojo namo funkciją, estetiką bei kainą. Šis uždavinys buvo sprendžiamas šiuolaikinėmis statybinėmis ir inžinerinėmis priemonėmis, o architektūrinė kalba turėjo būti kitokia negu esantis kontekstas, t. y. individuali“, - apie projektą daugiau pasakojo R. Trimonytė.

Pasak jos, vienas pagrindinių užsakovo norų buvo neviršyti 400 kv. m bendro ploto ir biudžeto išpildant norimą funkcinę programą.

„Pastato vidinių bei išorinių erdvių organizavimui, sprendimų paieškai buvo palikta visiška kūrybinė laisvė“, - apibendrino ji.

Geriausiu privačiu namu WAF išrinktas projektas kūrėjų iš Vietnamo projektas: studijos „A21 Studio“ sukurtas „Saigon House“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (145)