NŽT atstovai „spaudimu“ vadina ir jų atžvilgiu atliekamus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) veiksmus. Tuo metu STT atstovas teigia nesuprantantis, kodėl D. Gineikaitė laikosi tokios pozicijos.

Anot Vilniaus miesto skyriaus vedėjo Arvydo Juškos, trečiadienį pasikvietęs į apklausą STT pareigūnas darė jam spaudimą, bandydamas jį užverbuoti ir „pakišti“ NŽT vadovybę. NŽT direktorė Daiva Gineikaitė teigė, kad tokį jos darbuotojo spaudimą laiko verslo ir politikos interesais.

„Ypač Vilniaus miestas yra labai daug verslo grupuočių interesų, tų pačių politikų labai daug interesų ir manau, kad man atėjus ir bandant skaidrinti šitą veiklą, atėjus naujam Vilniaus miesto vedėjui, kuris atsisakė vykdyti kažkokius neteisėtus prašymus, gali būti, kad yra toks noras susidoroti. Aš taip galvoju“, - spaudos konferencijoje sakė D. Gineikaitė.

Perklausta, ar mano, kad STT bando sustabdyti jos veiklą, ji teigė, kad jai sunku tai vertinti.
„Aš nesakau, kad bando mane sustabdyti, man iš tikrųjų sunku vertinti ką galvoja kiti, ar kodėl kažką daro kiti“, - teigė D. Gineikaitė.

STT atstovas spaudai Ruslanas Golubovas BNS teigė nesuprantantis, kodėl NŽT mano, kad jai daromas spaudimas.

„Ta pati NŽT vadovė vos ne kasdien sako, kad mes dirbame kartu, skaidrindami veiklą. Nežinau, kodėl taip išsakė. Galiu pasakyti, kad jokio spaudimo tikrai nėra“, - BNS sakė R. Golubovas.

Anot A. Juškos, STT pareigūnas bandė jį įkalbėti, kad būtų įduodama NŽT vadovybė.

„Kiek aš supratau iš jų užuominų, norėtų, kad kažką pakiščiau“, - spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė A. Juška.

Anot jo, pareigūnas, tikrindamas kompiuterį, kuris tiriamas dėl galimo dokumentų klastojimo, dirbant dar ankstesnei Vilniaus miesto skyriaus vedėjai, tris valandas laidė užuominas apie pagalbą STT. Taip pat, apie tai, kad būtų galima jį pašalinti iš pareigų bei padaryti taip, kad kitur darbo jis nerastų.

Tuo metu STT atstovas teigė, kad nieko panašaus nebuvo.

„Galiu patvirtinti tik tiek, kad vyksta procesinis veiksmas, buvo atlikta kompiuterio apžiūra, kuri truko tris valandas. (...) Buvo normalus, žmogiškas pokalbis, ką jis sugalvojo išėjęs, negaliu pasakyti“, - teigė STT atstovas.

NŽT atstovai neįvardijo konkrečiai dėl kokių sklypų ar interesų gali sulaukti spaudimo, tačiau D. Gineikaitė teigė, kad galbūt kažkam nepatinka, jog nuspręsta Vilniuje atkurti nuosavybę į vertingą žemę. Be to, ji yra pasiūliusi iš pareigų pasitraukti Šilutės, Utenos ir Palangos skyrių vadovams pasitraukti, mat ten rasta daug pažeidimų. Pasak jos, tai irgi gali kelti nepasitenkinimą.

Arvydas Juška
O A.Juška paminėjo „Teo LT“ nuomojamą sklypą, kurio patikrinimas, ar šis naudojamas pagal paskirtį turėjo įvykti trečiadienį, tačiau buvo nukeltas. Jis taip pat minėjo „Hanner“ ir „MG Valdą“.

„Iki mano atėjimo santykiai buvo nusistovėję ir interesantai, matyt, gaudavo, kas jiems priklauso. Atlikome tikrinimus didelių finansinių grupių, kaip jos naudoja sklypus. Tikrinau tikrai reikšmingas bendroves – „Teo LT“, „Hanner“ ir „MG Valdos“ dukterines įmones“, - sakė A. Juška.

2000 metais tarp „Teo LT“ ir Vilniaus apskrities viršininko administracijos pasirašytoje žemės nuomos sutartyje buvo numatyta, kad sklypas turi būti naudojamas automatinei telefono stočiai, tačiau 2006 metais parengus sklypo detalųjį planą, jo paskirtis buvo pakeista į komercinę. 2007 metais sutartis buvo pasirašyta iš naujo, o 2009 metais ji buvo pakeista ir nuomininku tapo „Teo LT“ grupei priklausanti bendrovė „Verslo investicijos“.

Prokurorų teigimu, nuomos sutartis turėjo būti nutraukta, nes kitaip būtų pažeistas Žemės įstatymas, o Vilniaus apskrities viršininkas turėjo teisę išnuomoti tik tokio dydžio sklypą, kurio reikėjo automatinei telefono stočiai. Nutartyje nurodoma, kad šis plotas siekia 736 kv. metrus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)