Prieš metus DELFI rašė apie UAB „Novecorum“, susijusios su J. Borisovo sūnumi Pavelu Borisovu, planus statyti naują biurų pastatą šalia „Vilniaus vartų“. Tačiau, atrodo, kad šie planai pastrigo.

Primename, kad buvusio restorano patalpas „Vilniaus vartuose“ P. Borisovo įmonė iš verslininko Laimučio Pinkevičiaus įsigijo prieš porą metų. Visą šį laiką ant viaduko esanti pastato dalis merdėjo. Tačiau paskutiniu metu joje pradeda vykti veiksmas: iš patalpų vežamos senos instaliacijos ir ruošiamasi komercinių patalpų atgaivinimui.

DELFI žiniomis, buvusiose restorano patalpose atsidarys ergonominių baldų įmonės „Ergolain“ baldų ekspozicijos salė ir biuras. Planuojama, kad įmonės klientams durys „Vilniaus vartuose“ bus atvertos jau po poros mėnesių.

Planuose - grandiozinis projektas

Dar prieš metus portalas DELFI rašė apie grandiozinio projekto planus šalia „Vilniaus vartų“, šalia kurio tįsta J. Borisovo šeimos šleifas.

Tuo metu dalis „Vilniaus vartų“ patalpų savininkų piktinosi, kad planai, prailginus Geležinio vilko viaduką ir pastačius ant jo naują biurų pastatą, pažeistų dalies patalpų savininkų interesus.

Minėta „Vilniaus vartų“ dalis, buvęs restoranas, priklauso UAB „Novecorum“.

Registrų centro duomenimis, 2012 m. gruodį UAB „Novecorum“ akcininkais buvo du asmenys – 49 proc. priklausė Estijos įmonei „Osauhing Orkney“ ir 51 proc. Pavelui Borisovui – Jurijaus Borisovo, verslininko ir buvusio nušalintojo prezidento Rolando Pakso patarėjo, sūnui. 2013 m. gruodžio 13 d. visos įmonės akcijos perėjo jau minėtai Estijoje registruotai įmonei, tačiau kaip direktorius vis dar pasirašė P. Borisovas.

Portalui DELFI UAB „Novecorum“ Finansų vadovė Jurga Turūtė teigė, kad nuo praėjusių metų vystymas šiame komplekse yra visiškai sustabdytas.

„Jokio statybos leidimo niekada nebuvo ir šiuo metu nėra“, - teigė ji.

Kalbų apie atgimstantį projektą statyti naują biurą šalia „Vilniaus vartų“ įpūtė viešumoje pasirodžiusi informacija apie pavasarį gautą leidimą tiesti inžinerinius tinklus iki „Vilniaus vartų“ pastato.

Nacionalinė žemės tarnyba patvirtino, kad šių metų balandžio 7 d. UAB „Archidelta” kreipėsi dėl sutikimo tiesti ižinerinius-vandentiekio tinklus į pastatą, esantį A. Tumėno g. 4. Leidimas buvo išduotas balandžio 27 d. Juo leidžiama tiesti minėtus inžinerinius tinklus per valstybinę žemę, kurioje nėra suformuotų žemės sklypų iki minėto pastato.

„Archidelta“ atstovai komentuoti, kokiu tikslu buvo prašomas leidimas, atsisakė.

DELFI primena, kad J. Borisovo pavardė Lietuvos žiniasklaidoje buvo pradėta linksniuoti 2003-ųjų spalį, kai Valstybės saugumo departamentas generaliniam prokurorui įteikė pažymą, kad dėl tuomečio prezidento R. Pakso draugystės su verslininku kyla grėsmė Lietuvos nacionaliniam saugumui, tačiau šis kaltinimas vėliau buvo atmestas.

Vis dėlto, buvo konstatuota, kad R. Paksas už suteiktą finansinę ir kitokią paramą J. Borisovui suteikė Lietuvos pilietybę ir taip šiurkščiai pažeidė Konstituciją bei sulaužė duotą priesaiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)