Anksčiau buvo skelbta, kad investicijos į šį prekybos slėnį iš viso viršys 50 mln. eurų. Naujojo prekybos slėnio pirmosios atidaromos dalies plotas – apie 20 000 kv. m.

Jame veiks daugiau nei 30 vietinių ir tarptautinių prekybos tinklų parduotuvių bei maitinimo įstaigų, tarp kurių bus „Rimi Hypermarket“, „Elektromarkt“, „McDonald‘s“.

Pasak pranešimo, prekybos slėnio vystytojai tikisi, kad „Nordika“ iš esmės pakeis vilniečių apsipirkimo įpročius, paskatindama juos vykti apsipirkti ne į miesto centrą ar miegamuosius rajonus, o už miesto, pasinaudojus išvystyta aplinkkelių sistema.

Anksčiau skelbta, kad po antrojo prekybos slėnio statybų etapo 2016 metais „Nordikoje“ duris atvers 17 tūkst. kv. m „Senukų“ parduotuvė.

Kaip nurodoma išplatintame pranešime spaudai, Vilniaus meras Remigijus Šimašius per atidarymą sakė, kad pietinėje Vilniaus dalyje turėtų atsirasti daugiau komercinių, administracinių ir pramonės objektų.

Pasak pagrindinio investuotojo į „Nordiką“ Peterio Gage‘o Morriso, pietiniame Vilniuje, kur tokių didelių prekybos centrų iki šiol nebuvo, „Nordiką“ statyti nuspręsta įvertinus palankias rajono perspektyvas ir tai, kad gero susisiekimo dėka ją pasiekti galima greitai ir patogiai.

„Vakarų valstybėse įprasta, kad dideli prekybos centrai kuriasi miestų pakraščiuose, kur patogesnės eismo sąlygos, mažiau spūsčių ir lengva atvykti greitai. Ir vilniečius bei miesto svečius skatinsime keisti apsipirkimo įpročius – „Ikea“ populiarumas įrodo, kad jiems tai priimtina. Be to, svarbu pažymėti, kad nors Vikingų gatvė įsikūrusi arti miesto pakraščio, patogaus susisiekimo dėka iš centro ją galima pasiekti per 5 minutes“, – pranešime sako P. G. Morris.

Pasak investuotojo, apskaičiuota, kad plote, iš kurio „Nordiką“ galima pasiekti per 5-10 min, gyvena apie 200 tūkst. žmonių, o įrengus Vakarinį aplinkkelį šis skaičius dar išaugs. Anot jo, tolygesnis prekybos centrų pasiskirstymas naudingas ir harmoningai miesto plėtrai.

Prekybos slėnio „Nordika“ investuotojai bei vystytojai yra Peteris Gage Morrisas, Barry Nabuursas ir Jamesas Torpey. Projektą vysto UAB VPH, o generalinis statybų rangovas yra UAB „YIT Kausta“. Pastatą ir aplinką projektavo Lietuvos kompanija „Unitectus“, konsultuojama žinomo tarptautinio architektų biuro „Chapman Taylor“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (265)