„Šie patikslinimai naudingi būstų savininkams. Jei norės, bendrija galės už papildomą mokestį įsirengti naujus radiatorius, geoterminį šildymą ir tapti dar labiau nepriklausoma nuo šilumos tiekėjų. Kadangi daugiabučių renovacija įgauna naują pagreitį, labai svarbu laiku užbaigti pradėtus objektus ir planuoti naujus“, – tvirtino Kauno rajono savivaldybėje apsilankiusi aplinkos ministro pavaduotoja Daiva Matonienė.

Pasak jos, vienas svarbiausių STR pakeitimų – nuostata, kad daugiabučio atnaujinimo techninis projektas negali būti tvirtinamas, prieš tai jo viešai neaptarus su butų ir kitų namo patalpų savininkais. Privalu atsižvelgti į pastabas bei siūlymus ir, jeigu reikia, po aptarimo projektą patikslinti, tik tada projektą galima tvirtinti. Patikslintas ir Daugiabučio atnaujinimo investicijų plano rengimo tvarkos aprašas.

D. Matonienė teigė, kad kitąmet visoje Lietuvoje planuojama renovuoti maždaug 1000 daugiabučių. Atnaujinimo darbų finansavimas iki 2017 m. gruodžio 31 d. turėtų siekti 35 proc. Energetinio naudingumo sertifikatų, investicijų planų, techninių darbo projektų parengimo, ekspertizės ir administravimo išlaidos, kaip ir anksčiau, turėtų būti finansuojamos 100 proc. „Tikslios finansinės galimybės turėtų aiškėti artimiausiu metu“, – sakė viceministrė.

Kartu su Kauno rajono savivaldybės mero pavaduotoju Jonu Gursku ir kitais atsakingais darbuotojais D. Matonienė apžiūrėjo baigiamus atnaujinti namus Žiegždriuose, A. Kriščiūno gatvėje. „Abu namai bus priduoti iki rugsėjo 14 d., kaip numatyta“, – tikino darbus atliekančios bendrovės „Statybų vizija“ darbų vadovas V. Degutis.

Rajono vicemero pavaduotojo J. Gursko pastebėjimu, gyventojams dažnai trūksta informacijos, todėl patarė daugiau dėmesio skirti komunikacijai.

Namų bendrijos „Šilas“ pirmininkas Mindaugas Pijus tvirtino, kad statybininkai stengiasi atsižvelgti į gyventojų pageidavimus. Jis taip pat pastebėjo, kad renovacija padėjo sutelkti bendruomenę. „Dabar visus klausimus sprendžiame pasitardami“, – tvirtino bendrijos vadovas.

Pasak Kauno rajono komunalinių paslaugų centro direktoriaus pavaduotojo Petro Čiegio, rajone šiemet bus atnaujintas 31 daugiabutis, gyventojai jau domisi, kokios bus kito daugiabučių renovacijos etapo galimybės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)