Socialiniuose tinkluose ir interneto forumuose skrajoja įspūdingiausių pasiūlymų nuorodos. Vienas jų – vos už 40 eurų per mėnesį Vilniaus Naujininkų mikrorajone nuomojamas vieno kambario butas bendrabutinio tipo daugiabutyje.

Nekilnojamojo turto brokeris Aleksandras Jegorovas DELFI sakė, kad degęs būstas sulaukia didelio potencialių nuomininkų susidomėjimo.

„Dar neišnuomotas, bet žmonės labai teiraujasi, nori pasidaryti remontą, o po remonto juk nuomos kaina nesikeistų. Tačiau butas tuo pačiu metu yra ir parduodamas už 22 tūkst. eurų“, - komentavo jis.

1973 m. statytame name visas būstas užima 21 kv. metro plotą. Nuomos skelbime taip pat nurodoma, kad jo sienos tapetuotos, yra rūbinė, kodinė laiptinės spyna, tvarkinga laiptinė.

Kitas pigaus būsto pasiūlymas yra Kaune. Aleksoto mikrorajone siūloma už 100 eurų išsinuomoti 30 kv. m butą. Tiesa, skelbime nurodoma, kad jį reikia įsirengti.

„Anksčiau šioje patalpoje gyveno darbininkai, kitu metu šioje patalpoje buvo gaminami baldai. Tai -  puiki vieta automobilių signalizacijoms įdėti, elektros gedimų remontui ir panašiai“, - rašoma būsto nuomos skelbime, kuris patalpintas skelbimų portale alio.lt.

Skelbime taip pat nurodoma, kad prie durų lubų aukštis yra 2 metrai, o patalpos gale – 1,7 m.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-haus“ Senamiesčio biuro vadovas Marius Čiulada sako, kad būsto už mažiausią kainą ieško dvi kategorijos nuomininkų – studentai ir finansinių bėdų prispausti žmonės.

Marius Čiulada
„Studentams visuomet pirmasis kriterijus yra kaina, nepriklausomai nuo to, kad gyvenimo sąlygos gali būti nepatogios“, - DELFI komentavo jis.

Pasak pašnekovo, kartais už 40 eurų per mėnesį nuomojama vieta automobiliui požeminiame daugiabučio garaže. Taigi išties prašoma nuomos kaina už butą Naujininkuose yra labai maža.

Kita vertus, jis pripažįsta, kad toks būstą gali būti visai neblogas laimikis nuomininkui, nes su nedidelėmis investicijomis galima būstą gerokai atnaujinti.

„Investavus 100 eurų, nupirkus tapetus, išvalius galima visiškai pakeisti tokio buto vaizdą. Galbūt nustebtumėte, kokios tokio buto nuotraukos būtų po mėnesio“ - sakė M. Čiulada.

Pasak NT specialisto, panašių pasiūlymų miesto centre arba Senamiestyje būna itin retai.

„Tokio buto nuomojimą aš laikyčiau neprotingu sprendimu, nes įdėjęs bent truputį pastangų ir pridėjęs ranką savininkas galėtų gauti didesnę nuomą ir padoresnį nuomininką, nes kaina irgi diktuoja nuomininko kokybę. Tačiau gali būti ir kita situacija, kad, pavyzdžiui, buto savininkas yra užsienyje ir visiškai nėra, kam pasirūpinti būstu, todėl nori kad tik kas jį paimtų“, - kalbėjo pašnekovas.

Jo vertinimu, tokio būsto nuoma rinkoje kainuoja bent kelis kartus brangiau nei 40 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (240)