Portalas DELFI jau rašė apie gyventojų nerimą dėl išdygusio beveik tris kartus aukštesnio daugiabučio netoli Bernardinų kapinių.

Pirmadienį, balandžio 20 d., Vilniaus miesto savivaldybė pranešė, kad nesutiks atgaline data įteisinti aplinką darkančias, nelegalias statybas Užupyje.

„Dėl Zarasų g. 15 žemės sklype vykstančių savavališkų statybų, Savivaldybė kreipėsi į Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos priežiūros inspekciją, prašydama skubiai išsiaiškinti, ar nėra pažeidimų. Savivaldybę pasiekė skundai, jog iškilo daug aukštesnis daugiabutis, nei buvo suderinta projekte ir išduotame statybos leidime, ir baiminasi, kad nekilnojamojo turto vystytojai šiuo metu siekia tvirtinti detalųjį planą – didinti pastato aukštingumą, taip norėdami įteisinti ne pagal projektą pastatytą daugiabutį“, – rašoma savivaldybės pranešime spaudai.

Miesto plėtros departamento direktorius Artūras Blotnys patikino, kad savivaldybė netvirtins sklypo detaliojo plano sprendimų keitimo, kad būtų įteisintos „aplinką darkančios, nelegalios statybos vienoje gražiausių miesto vietų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)