Jį valdantis Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC) paskelbė architektų darbų. Ketvirtadienį Architektų sąjungoje vykusiame posėdyje nuspręsta, kad bokštas bus rekonstruotas pagal R. Mikulionio architektūros studijos „Plazma“ pateiktą pasiūlymą (nr. 735637), kurio autoriai – Rytis Mikulionis, Laura Janavičiūtė, Margarita Pantelejeva, Ayda Grišiūtė.

Nugalėtojai savo projektą pavadino „Vilniaus akimi“. Atnaujintame Televizijos bokšte jie siūlo 21-ajame aukšte įrengti konferencijų salę, viešbutį. 20-ajame palikti restorana, kuris išlaikytų XX a. dvasią. 19-ajame - 3D kino salę, įrengti liečiamus ekranus, 3D video gaubtus, marmuro rutulius primenančius sėdmaišius.

Architektai siūlo Televizijos bokšto teritorijoje įrengti vasaros lauko kino ir koncertų erdvę su amfiteatru, lauko kavinę, pietinėje teritorijos dalyje suprojektuoti mini golfo takelių kompleksas bei pikniko aikštelės.

LRTC Komunikacijos vadovė Vaida Burvienė DELFI sakė, kad norima į bokštą pritraukti didesnius turistų srautus.

„Išjungus analoginę televiziją iš TV bokšto buvo iškelta įranga, atsilaisvino patalpos, kurias būtų galima pritaikyti turizmui. Be to, bokštas jau skaičiuoja daugiau nei 30 metų, tiek jo interjeras ir eksterjeras jau morališkai paseno, todėl reikėtų bokštą atnaujinti. Bokštas yra unikalus statinys, Vilniaus simbolis, įtrauktas į aukščiausių pasaulio pastatų sąrašą. Giedrą dieną iš jo matomos Vilniaus apylinkės net 50 km spinduliu. Tai patrauklus turizmui objektas, kuris turi įgauti naują turinį ir pritraukti didesnius turistų srautus“, - sakė ji.

Planuojama sutvarkyti bokšto teritoriją, turizmui pritaikyti pirmą ir trečią aukštą, atnaujinti restoraną, išnaudoti dvidešimto ir dvidešimt pirmo aukšto patalpas.

Kol kas neskelbiama, kiek galėtų kainuoti bokšto rekonstrukcija. Pasak pašnekovės, tai paaiškės, kai bus atliktas laimėjusio pasiūlymo architektūrinė ir interjero analizė, ruošiamas techninis projektas.

Preliminariai skaičiuojama, kad rekonstrukcijos darbai gali trukti apie trejus metus.

Albume pateikiame konkurse dalyvavusių architektų pasiūlymus:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)