Kaip ir galima spręsti iš pavadinimo, „Louvre Abu Dhabi“ bus Paryžiuje veikiančio Luvro muziejus-satelitas. Mintis buvo ne sukurti originalų muziejų, bet perkelti garsiojo muziejaus istoriją ir reputaciją iš Paryžiaus į sparčiai modernėjantį Arabijos pusiasalį.

Šviesa vaidins ypatingą vaidmenį naujajame muziejuje. Kupolo formos stogas bus specialiai „iškarpytas“, kas leis į pastato vidų skverbtis šviesai ir kurti įdomiausius šešėlius. Be natūralios šviesos, muziejuje bus įrengti ir „Luxiona“ kompanijos gaminami šviestuvai. Visa tai pabrėš griežtos kvadratinės formos, kurios taps ne tik integralia interjero dalimi, bet ir atrodys kaip skulptūros elementai.

„Louvre Abu Dhabi“ muziejaus plotas sieks beveik 750 kvadratinių metrų: 185 kvadratiniai metrai bus skirti nuolatinėms ekspozicijomis, o likęs plotas – laikinoms parodoms.

Muziejaus statybos buvo pradėtos 2009 metais. Atidarymas buvo atidėtas kelis kartus. Dabar planuojama, kad statybos bus baigtos šiais metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)