Šis „DPD Lietuva“ siuntų terminalas bus didžiausias ir moderniausias Baltijos šalyse, jis pakeis nuo 2005 m. veikiantį terminalą Kaune. Naujojo pastato plotas bus 5000 kv. metrų, iš kurių 4400 kv. m skirta siuntų paskirstymui, 600 kv. m – administracinėms patalpoms, iš viso terminale dirbs apie 80 darbuotojų.

„Stabilus pastarųjų metų augimas bei užimama smulkių siuntų rinkos lyderės pozicija įpareigoja siekti ambicingų ateities tikslų. Naujasis terminalas bus vienas iš pagrindinių elementų, užtikrinančių sėkmingą šių tikslų įgyvendinimą, todėl apsisprendėme investuoti į šį projektą“, – pranešime spaudai cituojama Indrė Puišė, „DPD Lietuva“ generalinė direktorė.

„DPD Lietuva“ terminale veiks moderniausias Baltijos šalyse automatinis siuntų rūšiavimo konvejeris, kuris padidins rūšiavimo pajėgumus nuo 25 tūkst. iki 50 tūkst. siuntų per parą. Palyginimui, per valandą Kaune bus galima išrūšiuoti 7000 siuntų, o šiuo metu didžiausiame terminale, kuris yra Vilniuje, išrūšiuojama 4000.

„DPD Lietuva“ terminalo statybų projektą už 13,7 mln. litų (3,9 mln. eurų) per devynis mėnesius įgyvendins statybos kompanija „Mitnija“.

„Mums ypatingai džiugu, kad „DPD Lietuva“ savo statybos partneriu pasirinko „Mitniją“. Esu tikras, kad statybos procesas vyks sklandžiai, darbus atliksime laiku ir patenkinsime kliento lūkesčius. Džiaugiuosi ir Kauno laisvosios ekonominės zonos aktyvumu pritraukiant investicijas. Tai, jog šiais metais pasirašytos keturios naujos investicinės sutartys, nuteikia optimistiškai. Nuoširdžiai tikiu Kauno laisvosios ekonominės zonos sėkme“, – sako Julius Gendvilis, „Mitnija“ generalinis direktorius.

Kaunas yra strategiškai svarbi „DPD Lietuva“ tinklo dalis, kuriame susikerta Europos, Skandinavijos ir Baltijos šalių siuntų srautai. Šiame terminale bus paskirstomos iš užsienio gaunamos ir į užsienį siunčiamos siuntos, todėl naujasis terminalas statomas Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje šalia pagrindinių magistralinių kelių.

„DPD Lietuva“ terminalo statybos yra jau šeštos Kauno laisvosios ekonominės zonos teritorijoje šiais metais. Žinia apie būtent šioje vietoje statomą didžiausią ir moderniausią siuntų terminalą yra itin svarbi ir Kauno laisvajai ekonominei zonai, ir visam Kauno regionui. Toks logistikos centras teiks pridėtinę vertę čia jau veiklą plėtojančiam verslui, o taip pat taps svarbiu argumentu kitiems pasirinkti Kauno laisvąją ekonominę zoną savo investiciniams planams įgyvendinti“, – sako Vytas Petružis, Kauno laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovės direktorius.

„DPD Lietuva“ akcininkė yra Prancūzijos pašto „La Poste“ antrinė įmonė „GeoPost“, kuri pagal 2013 m. apyvartą, sudariusią 4,4 mlrd. eurų, užima antrą vietą Europos smulkių siuntų pristatymo rinkoje. Lietuvoje DPD užima didžiausią šalies smulkių siuntų pristatymo paslaugų rinkos dalį. Įmonės pardavimo pajamos 2013 m. siekė 63,2 mln. litų. Šiuo metu „DPD Lietuva“ turi 13 terminalų pagrindiniuose Lietuvos miestuose. Per dieną 350 kurjerių vidutiniškai pristato apie 27000 pakuočių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)