Bendradarbiaus su vokiečiais

„Mes tikrai nelenktyniaujame su Klaipėda, kas greičiau pastatys baseiną. Jo reikia ir uostamiestyje, ir Palangoje. Svarbiausia, kad jie atsirastų“, – pabrėžė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Palanga naująjį baseiną ketina statyti bendradarbiaudama su Vokietijos Bergeno savivaldybe – abi jos teiktų paraišką gauti finansavimą iš europinių fondų, nes esą naujas baseinas reikalingas ne tik Palangoje, bet ir Bergene.

„Prieš kelias dienas iš Palangos išvyko vokiečių delegacija – architektai, teritorijų planavimo specialistai, tarnautojai, ieškantys, kaip pritraukti europinių lėšų. Visi šie Bergeno savivaldybės specialistai konstatavo, jog Palanga jau yra pasirengusi statyti baseiną, todėl vokiečiams reikia pasitempti, kad būtų tinkamais partneriais“, - dėstė Š. Vaitkus.

Baseinui numatyta vieta yra prie Kretingos gatvės ir Klaipėdos plento sankirtos, netoli V. Jurgučio pagrindinės mokyklos stadiono. Sklypo plotas – beveik hektaras.

„Jo visiškai užteks naujojo baseino statybai, mokyklos griauti nereikės“, - juokavo Palangos meras.

Palangos savivaldybės taryba jau anksčiau yra patvirtinusi šios teritorijos detalųjį planą ir numačiusi, kad jame galėtų būti įrengti lauko teniso kortai ar kitas sporto ir socialinės paskirties objektas.

Uždarė prieš penkerius metus

„Tikriausiai niekas nė neabejoja, kad Palangai reikia baseino. Prieš kokius penkerius metus buvo uždarytas „Lino“ baseinas ir nuo tada kurortas neturi vandens pramogų po stogu. Aišku, yra viešbučių baseinai, tačiau jie skirti klientams. Be to, dažniausiai jų paskirtis – įšokti į juos atsigaivinti po pirties. O mes norime išmokyti Palangos vaikus plaukti, todėl ir reikia baseino“, – teigė Š. Vaitkus.

Jau dabar numatoma, kad darbo dienomis nuo 9 iki 16 val. naujajame baseine galėtų vykti kūno kultūros pamokos ar plaukimo treniruotės, o kitu laiku bei penktadieniais ir savaitgaliais visą dieną baseinas būtų skirtas pramogoms – žmonėms, norintiems pasiplaukioti.

„Manome, kad baseinas tikrai nebus didelis, nes jį išlaikyti nėra pigu. Jo takeliai bus 25 metrų ilgio. Planuojama ir pramogų erdvė, kelios pirtys, sūkurinės vonios“, – viziją įvardijo Palangos meras.

Investicija – iki 10 mln. litų

Dar šiemet turėtų būti paskelbtas konkursas parengti baseino techninį projektą. Jį norima turėti kitų metų birželį, o tada būtų galima pradėti statybas. Jos, anot Š. Vaitkaus, truktų apie pusantrų metų, tad baseinas duris atvertų 2016 metais.

Skaičiuojama, kad projekto vertė siektų iki 10 mln. litų.

„Tai būtų baseinas, o ne vandens pramogų parkas. Žinoma, norime, kad ir toks atsirastų Palangoje, laukiame investuotojų. Sklypas, kuriame galėtų atsirasti vandens pramogų parkas, yra Vytauto gatvėje, netoli vadinamojo žiemos stadiono“, - informavo Š. Vaitkus.

Įrengs nardymo šachtą

Klaipėda savo naująjį 50 metrų ilgio baseiną taip pat norėtų atidaryti 2016 metais. Šiuo metu vyksta objekto techninio projekto rengimo darbai, o kitais metais veikiausiai prasidės statybos.

Naujas baseinas iškils prie Klaipėdos arenos. Jame bus įgyvendinta ypatingų, Lietuvoje dar neįprastų sprendimų: sumontuotas kilnojamas dugnas, įrengta 8 m gylio nardymo šachta.

Naujasis 50 m ilgio baseinas atitiks Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) reikalavimus, jame galės vykti tarptautinės varžybos. Baseine bus 10 takelių.

Baseino statybos kaina neturėtų viršyti 40 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)