Pranešama, kad J. Safra už 180 metrų aukščio dangoraižį, kurio oficialus pavadinimas "30 St Mary Axe", sumokėjo per 700 mln. svarų (3,1 mlrd. Lt).

Pastatas buvo suprojektuotas draudimo bendrovės "Swiss Re" užsakymu ir atidarytas 2004 metais. Draudikė pardavė pastatą 2006 metais per didžiausią pakilimą nekilnojamojo turto sektoriuje už 600 mln. svarų (2,65 mln. Lt). Tačiau pastato pirkėjams - Vokietijos "IVG Immobilien" vadovaujamam fondui ir Didžiosios Britanijos privačiai akcinei grupei "Evans Randall"- dėl finansų krizės sunkiai sekėsi grąžinti skolas. Dėl to kreditoriai balandžio 24 dieną buvo priversti paskirti "Deloitte" pastato valdytoju.

Nekilnojamojo turto agentūroms "Savills" ir "Deloitte Real Estate" buvo patikėta organizuoti "Gherkin" pardavimą, statiniu susidomėjo maždaug 200 galimų pirkėjų.

Kaip skelbia "The Safra Group" savo pareiškime, "nors pastatas pastatytas tik prieš dešimt metų, jis jau yra tapęs skiriamuoju Londono ženklu. Tikimės savo aktyviomis pastangomis, padidinti jo vertę ir padaryti jį dar gražesnį".

"Swiss Re" išlieka vienu didžiausių nuomininkų, užimančių pusę 50 tūkst. kv. metrų biurų ploto; čia įsikūrusi ir juridinė bendrovė "Kirkland & Ellis".

J. Safros asmeninis turtas vertinamas apie 15 mlrd. dolerių (66,2 mlrd. Lt).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (47)