Prieš septynis mėnesius buvo įkasta Palangos autobusų stoties ir prekybos centro komplekso statybų pradžią žyminti kapsulė, o lapkričio 28 dieną, kaip socialinio tinklo "Facebook" savo paskyroje skelbia Palangos meras Šarūnas Vaitkus, vyks jo atidarymo šventė.

Naujoji Palangos autobusų stotis iškilo Klaipėdos plente, ties „Statoil“ degaline – visai šalia Klaipėdos plento ir Kretingos gatvės sankirtos.
Investicijos į šį kompleksą siekia per 16 mln. litų.

Visas komplekso plotas – daugiau nei 5,5 tūkst. kvadratinių metrų. Didžiąją komplekso dalį užims prekybos centras „Maxima XX“. Jam, itin moderniam lažybų punktui, picerijai, įvairioms parduotuvėlėms skirta apie 5 tūkst. kv. m komplekso ploto.

Autobusų stotis užims 520 kv. m ploto. Joje bus įrengtas šildomas ir vėdinamas laukiamasis, bilietų kasos, informacijos centras, patalpos administracijai, autobusų vairuotojams skirtas poilsio kambarys, kuriame jie galės pailsėti ir net pasigaminti valgyti.

Naujosios Palangos autobusų stoties perone yra 16 autobusų stovėjimo aikštelių, taip pat įrengtos atskiros keleivių informavimo, bagažo bei smulkių siuntų tarnybos.

Laukimo salėje bei lauko erdvėse bus stebimos vaizdo stebėjimo kameromis, kurios padės užtikrinti keleivių saugumą.

Naujoji autobusų stotis per parą galės aptarnauti iki 300 autobusų, tad dabartinius Palangos poreikius tikrai patenkins. Šiuo metu kurorto autobusų stotyje per parą aptarnaujama apie 200 autobusų.

Kompleksas bus ne tik funkcionalus, bet ir papuoš Palangą. Tos dalies, kurioje veiks prekybos centras, fasadas - „banguotas“.

„Fasado plokštės paklotos taip, kad sukurtų bangų įspūdį. Tarp jų įmontuotos lemputės, kurios švies įvairiomis spalvomis ir apšvies tas „bangas“. Pastatas tikrai bus išskirtinai gražus“, - teigė jį stačiusios bendrovės „Vikstata“ generalinis direktorius Justas Aleknavičius.

Pastato fasado dalis, kurioje įrengta autobusų stotis, yra stiklinė. Ši dalis yra šiaurinėje sklypo pusėje, todėl tokiu sprendimu siekta, kad pastate būtų kuo šviesiau.

Naujasis Palangos autobusų stoties ir prekybos centro kompleksas jau išjudino ir kaimynus – greta esančios „Statoil“ degalinės savininkus. Jie neseniai buvo atvykę susitikti su Palangos valdžia, aptarti galimybių, ką galėtų pastatyti laisvoje savo sklypo dalyje.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ Vakarų Lietuvos regiono vadovas Linas Juozaitis pasidžiaugė, jog Palanga pasipuoš nauju statiniu.

Tačiau jis akcetavo, jog kurortui trūksta ne prekybos centrų, o tokių naujų objektų, kuriose pramogos vyktų po stogu.

„Prekybos centras, natūralu, yra ta investicija, kuri greičiausiai atsiperka, todėl jis, matyt, ir buvo pastatytas. Tačiau Palangai palinkėčiau paieškoti galimybių statyti pramogų centrus, kuriuose būtų, ką veikti blogu oru. Pavyzdžiui, Druskininkuose gali praleisti kelias dienas net ir žiemą ir visas turiningai, nes yra vandens atrakcionų parkas, sniego arena. Labai linkėčiau, jog ir Palanga pagalvotų apie tokius pramogų objektus, nors investicijos į juos gal ir neatsiperka taip greitai“, - dėstė L. Juozaitis.

Jis priminė, jog Palangoje neseniai pastatyta universalus sporto kompleksas. „Tačiau jame iš esmės vyksta tik krepšinio varžybos. Nepagalvota, pavyzdžiui, apie tinklininkus ar įrengti uždarus teniso kortus, ko Palangoje tikrai trūksta. Dabar tas naujasis prekybos centras palangiškiams ir galbūt miesto svečiams bus naudingas tik tuo, jog apsipirkti nereikės važiuoti į Klaipėdos „Akropolį“, - samprotavo L. Juozaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)