„Nemanyčiau, kad šis mokestis turėtų fiskalinės reikšmės, tai daugiau eksperimentinis mokestis. Aš pritarčiau Vyriausybės sprendimui: jeigu to mokesčio niekas nemoka ir surenkam vos tris milijonus (surenkama 3 mln. litų dabar galiojančio mokestį – red.), tai pabandykim galbūt paeksperimentuoti ir pažiūrėti, galbūt surinksime daugiau ir ateityje žiūrėsime, ką mes turėtume daryti“, - laidoje „Dienos klausimas“ penktadienį sakė B. Bradauskas.

Pasak jo, dabartinio nekilnojamojo turto mokesčio, kai 1 proc. apmokestinama virš 1 mln. vertės nekilnojamas turtas, žmonės rasdavo, kaip nemokėti.

„Jo niekas nemokėjo, todėl, kad vieni parašė turtą anūkams, kiti vaikams, kiti išskaidė ir neliko tų mokesčio mokėtojų. (...) Juokinga tikrai, surinkome apie 3 mln. (litų – red.) per mokestinį laikotarpį. Tai toks mokestis niekam nereikalingas“, - sakė B. Bradauskas.

Nuo kitų metų plečiamas nekilnojamojo turto (NT) mokesčio mokėtojų ratas – pusės procento dydžio mokestį turės mokėti visi, turintys brangesnį nei 220 000 eurų (759 616 Lt) vertės nekilnojamąjį turtą. Tokiam įstatymo projektui, jau prieš kurį laiką parengtam kelių Seimo narių, pritarta trečiadienį Vyriausybės posėdyje. Skaičiuojama, kad dėl to šalies iždas pasipildytų nuo 12 iki 15 mln. litų. Šalia kitų argumentų premjeras sako, kad šis mokestis didins turtingųjų apmokestinimą.
 
Jeigu Seimas priims tokį projektą šiuo metu vykstančioje rudens sesijoje, jis įsigalios nuo 2015 m. sausio 1 d.

Visą laidos „Dienos klausimas“ įrašą klausykite čia.