Kęstutis Vedeckis
Į teritoriją, kur buvo pastatas Goštauto g. 12A, investuoja bendrovė „Pinus Proprius“, Švedijos bendrovės „Ikea“ nekilnojamojo turto plėtros ir valdymo padalinys Lietuvoje. Projektas yra netoli Vilniaus vartų komplekso, Lukiškių kalėjimo – izoliatoriaus, Aukščiausiojo teismo.

„Nuomoti pradėsime tik dabar – statome iš nuosavo kapitalo ir bankai neverčia mūsų pasirašinėti išankstinių sutarčių. Turime daug laisvės, galime rinktis iš daug nuomininkų, tai yra privalumas, kuriuo naudojamės“, - sakė „Pinus Proprius“ vadovas Kęstutis Vedeckis.

Kylantis verslo centras yra U raidės formos, tikimasi, kad jis bus A arba A+ klasės, jo fasadas bus dengtas gelsvos spalvos plytomis.

Alvydas Songaila
„Pastatas statomas Lukiškių priemiestyje, - sako architektų įmonės „Renova“ architektas Alvydas Songaila. - Sienos yra plytų mūro, o plytų spalva yra Lukiškių geltona, kalėjimo spalvos plytos. Tai yra šito priemiesčio būdingas bruožas.“

Pastato nuomininkams bus siūlomi biurai nuo 500 kv. m. Jei ateitų vienas didelis nuomininkas, jis galėtų užimti iki 6,5 tūkst. kv. m. Pradinė kvadratinio metro nuomos kaina siekia 14,5 euro (50,07 Lt).

Perteklių mato metams ar porai

Bendrovė „Newsec“ skaičiuoja, kad Šiuo metu Vilniuje, verslo biurų nuomos segmente, aukščiausios kategorijos, A klasės biurų užimtumas siekia 98 proc. Šiuo metu sostinėje kyla 8 nauji verslo centrai – beveik tiek pat, kiek buvo pastatyta per trejus praėjusius metus: 2011–2013 m. Vilniuje pradėjo veikti 9 nauji biurų pastatai, o ruošiamų nuomai patalpų plotas yra du kartus didesnis už 2011-2013 metų pasiūlą.

Giedrius Ragaišis
„Jeigu vertinti 1-1,5 m. laikotarpį, galbūt biurų rinkoje ir bus perteklius. Tačiau vertinant 3-5 m. ciklą, poreikio plotui yra pakankamai“, – komentavo „Newsec“ nekilnojamo turto tarpininkavimo grupės vadovas Giedrius Ragaišis.

Dabar A klasės biurų dalis sudaro apie 35 proc. visos pasiūlos, likusieji du trečdaliai yra priskiriami B klasei. Įgyvendinus šiuo metu plėtojamus projektus, A klasės biurų dalis turėtų padidėti iki 40 proc.

„Pinus Proprius“ priklauso tarptautinei bendrovei „Inter IKEA“, kuri vykdo veiklą Lenkijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Rumunijoje, Olandijoje, Belgijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

Įgyvendinti „Pinus Proprius“ projektai yra Verslo Centras 2000, „Novotel” viešbutis, Europos Namai, Centro pasažas, plėtojami - SPA Palanga ir Verslo centras „Uniq“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)