„Tavria“ sanatorija Forose priklauso I. Kolomoiskio bankui „PrivatBank“.

Krymo kaltintojai „Tavria“ reikalais domėtis pradėjo verslininką įtarus finansuojant „terorizmą“, skelbia Rusijos dienraštis „Izvestia“.

Rusija Krymą aneksavo kovo mėnesį.

„Izvestia“ teigimu, kitame Krymo kurorte – Hurzufe – esantis išskirtinių apartamentų kompleksas „Nautilus“ taip pat rizikuoja atsidurti antstolių rankose. Kompleksą valdanti bendrovė „Edelweiss-2000“ – „PrivatBank“ partnerė.

Forbes“ teigimu, I. Kolomoiskio turtas vertinamas 1,6 mlrd. dolerių (4,21 mlrd. Lt). Milijardieriui priklauso ne tik pramoniniai objektai, bet ir bankininkystės verslas.

Nuo kovo I. Kolomoiskis yra atsakingas už Rytų Ukrainos Dniepropetrovsko regioną – sunkiosios pramonės centrą. Skelbiama, kad verslininkas finansiškai remia vietos savanorius, kurie stengiasi užkirsti kelią prorusiškų separatistų provokacijoms.

Kaimyniniuose Donecko ir Luhansko regionuose verdantys mūšiai į Dniepropetrovską kol kas neišplito, tačiau Donecke veikiantys separatistai nusiaubė net kelis „PrivatBank“ filialus.

Pasaulis smerkia Rusijos sprendimą savavališkai prisijungti Krymą. Ilgą laiką Sevastopolio uostas buvo Rusijos Juodosios jūros flotilės namai, tačiau pats Krymas nuo 1954 metų priklauso Ukrainai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (257)