26-erių metų Cynthia Liu yra viena iš kinų pirkėjų, nusprendusių investuoti į brangų gyvenamąjį nekilnojamąjį turtą Niujorke.

C. Liu užaugo Pekine, bet šiuo metu dirba Manhatane, kur neseniai įsigijo erdvų vieno miegamojo butą dangoraižyje su vaizdu į garsųjį "Skyline" viešbutį. Ji dar nepabaigė iškraustyti dėžių, bet tikina esanti labai laiminga savo naujuose namuose.

"Gyvenimo sąlygos čia nuostabios", - džiaugiasi mergina. Moderniame statinyje, be daugelio kitų privalumų, yra įrengta teniso aikštelė ir baseinas.

C. Liu šeima pardavė dalį savo nekilnojamojo turto Kinijoje, kad Cynthia galėtų įsigyti naują butą, - šeima tvirtai įsitikinusi, kad Kinijos nekilnojamojo turto rinka vėsta ir kad investicija į nuosavybę Amerikoje daug geresnis sprendimas.

"Mano nuomone, saugiau perkelti pinigus iš Kinijos į Niujorką ir investuoti į šiek tiek stabilesnę nekilnojamojo turto rinką", - sakė C. Liu.

Ji pripažįsta, kad ji tik viena iš daugelio taip manančiųjų.

"Turiu nemažai draugų, norinčių įsigyti apartamentus, ir jų vis daugėja, - sako ji, paminėdama keletą draugų iš Kinijos, kurie taip pat neseniai įsigijo butus Manhatane.

Nekilnojamojo turto sektorius Niujorke kone pešasi, kad galėtų įtikti tokiems pirkėjams kaip C. Liu ir jos draugai.

"Mes vis labiau ir labiau koncentruojamės į savo Azijos kaimynę", - sako vyresnioji nekilnojamojo turto agentė iš prabangaus nekilnojamojo turto agentūros “Sotheby's International Realty” Nikki Field.

N. Field specializuojasi prabangių butų pardavimo kinams sektoriuje. Nuo 2008 metų ji reguliariai keliauja į žemyninę Kiniją susitikti su galimais pirkėjais, be to, įsirašė į literatūrinės kinų kalbos kursus ir universiteto organizuojamus kursus apie kinų verslą ir kultūrą.

Mano kinų klientų skaičius nuolat auga, sako N. Field, ir kol kas šiais metais šis augimas nelėtėja.
Nacionalinės nekilnojamojo turto pardavimo agentų asociacijos duomenimis, kinai į Amerikos gyvenamąjį nekilnojamąjį turtą per metus iki kovo investavo 22 mlrd. dolerių (57,3 mlrd. litų), beveik 72 proc. daugiau nei prieš metus.

Pasak N.Field, ketvirtadalis visų pirkėjų, pirmąjį šių metų pusmetį įsigijusių būstą Manhatane, yra atvykę iš Azijos. "Tai šokiruojantis skaičius", - sako ji.

Pasak „Hurun“ ataskaitos, kuri renka informaciją apie turtingiausius kinus, 64 proc. Kinijos gyventojų, kurių turtas viršija milijoną svarų (4,3 mln. litų), arba emigruoja, arba planuoja emigruoti.

"Šį reiškinį apibūdinčiau taip: mes statome brangiausias pasaulyje saugių banko indėlių dėžutes", - sako Jonathanas Milleris, vadovaujantis bendrovei "Miller Samuel", kuri vertina Niujorko turtą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)