Pastato vertė – 5,4 mln. Lt.

Naujame centre automobilių bei ūkio mašinų gamintojų užsakymu bus vykdomas naujų detalių projektavimas, gamyba ir kompleksinis testavimas. 2135 kvadratinių metrų ploto 14,4 m aukščio pastate didžiąją dalį užims matavimų ir projektavimo laboratorija, taip pat bus įrengta ir bandymų laboratorija.

Pasak bendrovės „YIT Kausta“, kuri atlieka statybos darbus, generalinio direktoriaus Kęstučio Vanago, vykdant projektą bus tvarkoma ir infrastruktūra: „Teritorijoje infrastruktūra nėra išvystyta, todėl buvo nutiestas privažiavimo kelias, pratęsta gatvė, paklotos inžinerinės komunikacijos, tiesiami šaligatviai pėstiesiems“. Tai ne pirmas „YIT Kausta“ statybų objektas Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje. 2006 m. bendrovė pirmoji įžengė į Kauno LEZ ir įgyvendino logistikos terminalo „Kaunas Terminal“ projektą, taip pat 2010 m. pastatė „Finnfoam“ šilumos izoliacinių medžiagų gamyklą.

Balandžio mėnesį pradėtos statybos turėtų būti baigtos jau rugsėjį.

Investuodama į naują infrastruktūrą bendrovė „Enzi ir partneriai“ siekia tapti didžiausiu Šiaurės Rytų Europos automobilių ir ūkio mašinų detalių kūrimo bei projektavimo centru.

Potencialūs laboratorijos klientai – automobilių, ūkio technikos gamintojai, tokie kaip BMW, „Mercedes-Benz“, „Lamborghini“, „Porsche“, „Audi“, „VW“ ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)