Kaip rašoma pranešime spaudai, 284 kv. m apartamentai parduoti už 3,3 mln. litų. Apartamentai buvo nebaigti įrengti, juose planavo įsikurti buvęs vienas pagrindinių banko akcininkų. Pagrindiniais akcininkais buvo Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas.

Tai antrasis sėkmingas pardavimo sandoris pastaraisiais mėnesiais – kiek anksčiau buvo parduoti pirmieji 200 kv. m pilnai įrengti tame pačiame name esantys apartamentai. Už juos pirkėjas sumokėjo daugiau nei 4 mln. litų.

„Vieno iš brangiausių banko nekilnojamojo turto pardavimas yra naudingas kreditoriams. Nepaisant to, kad tai išskirtinis turtas, todėl galintis sudominti palyginti nedidelį ratą potencialių pirkėjų, sandoriai buvo užbaigti greitai ir sėkmingai“, – pranešime cituojamas „Snoro“ bankroto administratorius Neilas Cooperis.

Šiuo metu pirkėjo dar ieškoma mažiausiems „Snorui“ priklausiusiems apartamentams, kurių plotas siekia 104 kv. m, o kaina viršija 1 mln. litų.

„Visi treji apartamentai yra labai aukštos kokybės, jie autentiškame, tačiau iš esmės rekonstruotame name, prestižinėje Vilniaus vietoje, senamiestyje. Tai pats brangiausias nekilnojamojo turto segmentas, todėl mus ypatingai džiugina, kad šie išskirtiniai apartamentai parduoti per gana trumpą laiką ir už aukštesnę nei vidutinė rinkos kainą“, – tvirtina nekilnojamojo turto pardavimą vykdančios bendrovės „Colliers“ Konsultavimo ir vertinimo departamento direktorė Ramunė Aškinienė.

Paskutiniuosius „Snoro“ apartamentus pirkėjai gali apžiūrėti ir savo pasiūlymus pateikti iki liepos 21 d., kol tęsiasi laisvasis šio nekilnojamojo turto pardavimo procesas. Vėliau pateikti siūlymai bus vertinami ir, jei sąlygos tenkins Kreditorių komiteto iškeltus reikalavimus, bus nuspręsta dėl turto pardavimo.

Skundą Londono teismas pradės nagrinėti ketvirtadienį

Buvusių žlugusio banko „Snoras“ akcininkų Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko skundą dėl jų ekstradicijos Jungtinės Karalystės aukštasis teismas pradės nagrinėti ketvirtadienį. Buvę banko savininkai, kaltinami iššvaisčius beveik 2 mlrd. litų vertės turto, apskundė pirmosios instancijos teismo sprendimą juos išduoti Lietuvai.

Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rita Stundienė BNS informavo, kad antradienį turėjęs vykti posėdis buvo perkeltas į ketvirtadienį.

„Rytoj (antradienį - BNS) posėdis neturėtų įvykti, jis yra perkeliamas į liepos 24 dieną, ketvirtadienį, 13 val. vietos laiku“, - BNS sakė R.Stundienė ir pridūrė, kad tai bus tvarkomasis posėdis, kuriame greičiausiai vyks susipažinimas su bylos medžiaga.

V.Antonovas ir R. Baranauskas sausio pabaigoje apskundė jiems nepalankų Londono Vestminsterio magistrato teismo sprendimą. Teisėjas Jonhas Zani (Džonas Zani), išnagrinėjęs Lietuvos generalinės prokuratūros prašymą, sausio 20 dieną nutarė Lietuvai išduoti buvusius „Snoro“ akcininkus.

Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, be to, ji yra pareiškusi jiems įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas R.Baranauskas ir vienas jo akcininkų V.Antonovas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)